Galetes d’Avellana i Xocolata

Data
7 de juliol de 2007
Creat per

Tinc pendent des de fa dies penjar la recepta d’aquestes galetes:
La massa per fer les galetes s’assembla bastant a les galetes blanc i negre, però porten una mica més de sucre perquè no van arrebossades per fora i s’hi barregen unes avellanes picades. El resultat final és molt diferent, ja que com que són més primetes, queden molt més cruixents. A nosaltres ens van agradar tant els dos tipus de galetes, que no vam poder decidir quines eren més bones…

El que vaig fer jo va ser preparar les quantitats indicades en la recepta de les galetes “blanc i negre” i després vaig dividir-la en dos meitats: amb una vaig fer les “blanc i negre”; a l’altra vaig afegir sucre i les avellanes per fer aquestes. Així em van sortir 30 galetes de cada tipus amb la meitat de feina 😉

A la recepta explico un bon truc per aconseguir que les galetes siguin totes iguals sense necessitat d’estirar la massa i tallar-la amb un motlle. Ja veureu que és molt fàcil i ràpid 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 60 galetes)

  • 250g de xocolata Nestle postres (o semblant)
  • 55g de mantega
  • 150g de sucre
  • 2 ous
  • 210g de farina
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de vainilla en pols
  • 100g avellanes picades

Preparació:

Fondre la xocolata i la mantega al microones. A part, batre els ous amb el sucre fins que quedin blanquinosos i doblin el volum. Barrejar amb la xocolata i la mantega. Afegir la vainilla, la sal, el llevat i la farina tamisada. Afegir les avellanes picades.
Donar forma de “xurro” a la massa (d’uns 3cm de diàmetre), embolicar-la amb paper film i deixar-la 1/2 hora al congelador. Amb un ganivet, tallar rodanxes de 1/2cm de gruix i col·locar-les separades a la plata del forn. Coure-les 15 minuts a 180º fins que siguin cruixents.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *