Gelat de Batut de Soja de Xocolata amb Cookies de Xocolata

Data
11 d'abril de 2008
Creat per

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer:




La Qalamana és l’amfitriona del HEMC-21 i ha triat com a ingredient principal la soja i els seus derivats. Ara que ja comença el bon temps, m’he decidit per fer un gelat amb una base de batut de soja de xocolata (fàcil de trobar a qualsevol supermercat). La recepta és la mateixa que per altres gelats que he fet, variant una mica els ingredients: és tan fàcil com congelar una crema dins una glaçonera i triturar els glaçons amb un robot de cuina per tal de trencar els cristalls de gel i donar-li una textura més cremosa. A més, hi he afegit unes cookies de xocolata trossejades, que li donen un toc de cruixent molt bo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

· 1/2l de batut de soja de xocolata
· 2 ous
· 50g de sucre
· 25g de maizena
· 25g de cacau en pols
· 8 galetes oreo (sense el farcit)

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de batut de soja. Dissoldre el cacau en un rajolí de batut de soja.
En un cassó al foc, posar la resta del batut de soja amb el sucre i el cacau ja dissolt. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena ja dissolta. Afegir la el batut de soja ja temperat, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar sobre una glaçonera. Deixar refredar i reservar al congelador.
Triturar les galetes a trossets petits. Triturar els glaçons amb un robot (tipus thermomix o picadora del turmix), barrejar-ho amb les galetes i tornar-ho a posar al congelador.
Una 1/2 h abans de servir treure el gelat i deixar-lo a la nevera per tal que agafi una textura més cremosa. Fer les boles, decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *