Visita a la Boqueria. La Crònica.

Data
16 de maig de 2008
Creat per

Per fi ahir va arribar el dia tan llargament esperat: la visita a la Boqueria i la classe a l’Aula de Cuina amb l’Iker Erauzkin.

A les 18h en un punt, ens vam trobar els de la primera convocatòria per tal de fer un tour turístic pel mercat, seguint unes indicacions molt detallades que amablement m’havia fet el Massitet de l’Olleta de Verdures. Tot i la quantitat de recomanacions que tenia, vam poder fer-les totes: fruites exòtiques als Soley, fruits secs i bombons a Vidal Pons, formatges a la Masia de la Boqueria, xarcuteria a l’Aroma Ibèric, fruites a cal Neguit, peix a la Maria Lluïsa Sanz Gaña, xocolata a Xocolatl, estris de cuina al Foc… Llàstima que ens van quedar pendents altres parades que estaven tancades: olives al Pinyol, bacallà a la Gomà, bolets al Petràs, fetge gras a Avinova, formatge al Pacheco… Haig de confessar que la Boqueria ha complert totes les expectatives!

Aquí teniu algunes fotos del mercat:

A punt d’entrar al mercat, fent de guiris autèntics 😉


La parada de fruits secs Vidal Pons, per flipar!


Comprant fava tonca als Soley:


A les 19h en punt en segona convocatòria, arribava la resta de la colla per tal d’assistir a la classe de cuina de mercat amb l’Iker Erauzkin.

En total, vam ser els 17 següents: Xaro Morral, Dolors, Mireia Sihuro, Glòria Vilà, Gemma Ruiz, Ester Giró, Anna Pié, Sandra Fortuny, Maria Solé, Marta Jubert, Anna Olivé, Glòria Moreno, Elisabet Carreras, Txell Pi, Kike Palau, Eva Montearriba i Gemma Clofent.

L’Aula és una cuina amb una barra molt gran, cosa que ens va permetre seure arran dels fogons per poder participar activament a la classe. Com que només érem nosaltres, vam poder estar parlant tranquil·lament entre nosaltres sense molestar la resta de públic, de manera que ens vam poder conèixer una mica més bé que en d’altres ocasions…

El menú que ens va preparar l’Iker va ser una “focaccia d’olives negres, orenga i tomàquets cherry”, unes “hamburgueses de sèpia i rap” i un “pastís de xocolata trufada”. Durant la classe va haver-hi alguna anècdota amb el llevat, el paper de forn i els consells de l’Ana Rosa Quintana que ens van fer riure bastant i van demostrar que els cuiners professionals també es despisten… no m’estranya, amb tantes dones al voltant! 😉

Com sempre, vam acabar tardíssim, amb el temps just per tastar els plats i acomiadar-nos fins a la propera trobada.

Aquí teniu unes fotos de la classe:

L’Aula de Cuina:


El grup ala esquerra:


El grup ala dreta:


16 dones i 2 homes… i qui està treballant? 😉


La focaccia, boníssima, perfecte per portar a un sopar d’amics:


L’hamburguesa, lligada sense farina ni ou, pur peix de qualitat:


I el pastís de xocolata, una temptació!


Espero no haver-me fet pesada amb tantes fotos, però de tant en tant… i com estàvem sols… m’he aprofitat 🙂

Ara ja estic esperant la trobada de la setmana que ve!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *