Confitería Camilo de Blas

Data
10 de setembre de 2008
Creat per

Una altra visita que volia fer durant el viatge a Astúries era a la històrica pastisseria Camilo de Blas, fundada el 1827 a León i traslladada a Oviedo el 1914. Aquesta botiga és, des dels seus inicis, un establiment d’ultramarins que al llarg dels anys ha anat venent les delicatessen gastronòmiques de moda. Actualment, és coneguda per la bellesa del seu local i, sobretot, per haver creat els famosos Carbayones:Aquests pastissets es poden trobar a tot Astúries, però l’autèntica recepta continua sent un secret molt ben guardat a can Camilo de Blas. Són un caneló de pasta de full farcit de massapà, recobert de yema i acabats amb una glaça de sucre. Simplement deliciosos!

Poc ens esperàvem tenir la sort de conèixer personalment el besnét del fundador de la botiga. Segueix sent un De Blas, ja que la botiga ha anat passant de generació en generació. La seva passió pel negoci familiar explica l’estat de conservació de l’establiment, cosa que el converteix en un autèntic museu vivent: les prestatgeries, el taulell de marbre d’una sola peça, la caixa registradora, les balances… tot es conserva exactament igual que quan es va inaugurar el 1914.En veure la meva afició per la pastisseria i la gran admiració per la botiga, i després de respondre pacientment a totes les meves preguntes, en José Juan de Blas ens va deixar entrar a l’obrador i ens va fer una visita guiada explicant-nos l’evolució del taller al llarg dels anys, així com una sèrie d’anècdotes i curiositats relacionades amb la botiga i el local. Al final, amb molta modèstia, ens va confessar quin havia estat l’últim famós a entrar a la seva botiga: en Woody Allen i l’Scarlett Johansson durant el rodatge de Vicky Cristina Barcelona!Vaig quedar encantada i molt agraïda per les seves atencions, una sorpresa inesperada i molt agradable que va tornar a posar la cirereta del pastís a unes vacances de somni. Si mai aneu a Oviedo, feu una visita a Camilo de Blas i tasteu els famosos Carbayones.

No us decebran!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *