Taller de Nadal amb el David Lienas. La crònica.

Data
6 de desembre de 2008
Creat per

Ahir vam tornar a assistir a un dels tallers de cuina gratuïts que organitza el Bonpreu amb el xef David Lienas. Aquesta vegada, l’única cara nova de tota la colla era la de l’Anna, una nova incorporació als blocaires gastronòmics: Núria Andújar, Àngels Mariano, Joan Jové, Maria Solé, Glòria Moreno, Josep Colet, Anna Olivé, Maria Rosa Pons, Sara Maria Aixàs, Sefa Costa, Anna Pié, Maria Vallvé, Anna Genís i Gemma Clofent.


Les receptes d’ahir estaven clarament enfocades a les dates nadalenques que s’acosten: Pollastre farcit a la catalana amb salsa de rostit al vi ranci, on el David ens va ensenyar una manera molt pràctica per fer aquesta recepta tradicional de Nadal però en racions individuals, per estalviar-nos la feinada de tallar el pollastre a l’hora de servir-lo a taula; Sopa de Nadal amb crosta, una altra recepta tradicional de Nadal però amb una presentació diferent, amb galets farcits i pasta de full gratinada, cosa que la fa més vistosa i festiva; i Tronc de lluç a la Bilbaïna, un plat senzill de fer però que amb producte de qualitat es converteix també en una recepta de Nadal.
La manera de fer del David és fantàstica. Acompanya tot el que fa amb un munt d’explicacions complementàries, tant de receptes com de tècniques culinàries, i transmet una passió per la cuina que s’encomana a cada paraula. Ahir, per exemple, ens va explicar el truquet de farcir els galets amb una màniga pastissera, o com coure el pollastre amb la salsa tot a dins d’unes bosses de plàstic que poden anar al forn. Tot plegat, fa que l’estona de la classe passi volant i que surtis amb la sensació d’haver après molt més que les tres receptes previstes al taller. L’amabilitat i la paciència del David a l’hora de respondre i aclarir els dubtes de l’audiència demostren que a part de ser un bon xef, té una vocació i un do especial per a la docència.Després de la classe, va haver-hi el tast dels plats, la xerradeta entre nosaltres i amb el propi David, que ens va prometre assistir a alguna de les trobades de blocaires que organitzem sovint. Vam trobar molt a faltar a la Txell i el Kike de la Cuina Vermella, que tot i l’estat de salut de la Txell havien fet un esforç per venir… un petó molt gros a tots dos de part de tota la colla!

Finalment, va haver-hi la foto de grup i els comiats, aquest cop ja amb frases de “bones festes i bon Nadal”, ja que la propera cita de tota la colla ja serà després de festes. Només em falta agrair la paciència i l’atenció que ens dediquen els del Bonpreu a tot el grup. Moltes, moltes, moltes gràcies!

A la resta… ens veiem el 9 de gener a Sabadell!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *