Tulipa de cafè i xocolata

Data
15 de febrer de 2010
Creat per

La setmana passada teníem una celebració molt especial i vaig preparar unes postres només per a adults, amb cafè, whisky, xocolata i una tulipa de galeta cruixent:


Triar bé la recepta adequada a cada ocasió és molt important per triomfar: cal tenir en compte si són les postres o més aviat un berenar, si és un pica-pica d’agafar amb els dits o per acompanyar el cafè, si l’àpat és copiós o lleuger, si és estiu o hivern, si hi ha nens o gent gran, si s’ha de fer amb antelació o al moment… Escollir bé la recepta sovint és la part més complicada de tot, oi?

La recepta de la crema és del fantàstic llibre de la Mireia Carbó La cuina salvavides. Ja fa temps que la tenia ullada però, justament pel què acabo de dir, no trobava el moment adequat de fer-la… Per fi, es van donar les circumstàncies perfectes: tots adults i una celebració especial on volia fer unes postres de cullera. Després d’un àpat de luxe (ens vam menjar un llamàntol per cap!) aquesta crema va significar un final perfecte, amb el toc de distinció que li donen els ingredients. El cafè, el whisky i la xocolata formen un trio excel·lent, i servida dins la tulipa cruixent va aconseguir el punt de festa necessari per triomfar. Si sou amants de la xocolata i d’acabar l’àpat amb un bon cafè, aquesta crema us encantarà!

Al llibre de la Mireia hi trobareu la recepta de la crema; la recepta de la tulipa és un clàssic que té moltes versions, jo vaig utilitzar aquesta.

Aquí teniu les receptes:

Les tulipes:

Ingredients: (per unes 12 tulipes)

· 125g de clara d’ou
· 125g de sucre en pols
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 100g de xocolata

Preparació:

Barrejar el sucre i la farina tamisada. Afegir la clara d’ou i la mantega fosa. Barrejar sense esponjar ni blanquejar. Reservar a la nevera per tal que agafi consistència.
Estendre la massa amb una cullera sobre una plata coberta amb paper de forn, formant cercles d’uns 15cm de diàmetre el més fins possibles. Coure-ho al forn a 180º fins que agafi color (uns 10 minuts).
Treure del forn i, ràpidament abans no es refredin, donar la forma de tulipa posant la massa sobre una tassa i apretant bé les vores amb les mans. Deixar refredar.
Fondre la xocolata al microones a baixa potència. Posar una cullerada dins de cada tulipa i escampar-la bé per tot l’interior. Deixar refredar i reservar.

La crema:

Ingredients:

· 250ml de cafè
· 300ml de llet
· 75g de xocolata
· 75g de sucre
· 2 rovells d’ou
· 1 cullerada de Maizena
· 1 rajolí de whisky

Preparació:

Barrejar els 2 rovells d’ou amb la Maizena i un rajolí de la llet.
En un cassó, escalfar la resta de la llet, el cafè, el whisky, el sucre i la xocolata trossejada. Remenar contínuament fins que la xocolata s’hagi fos del tot.
Quan arrenqui el bull, afegir els rovells i remenar sense parar fins que torni a bullir. Deixar refredar tapada a pell amb un paper film i reservar a la nevera.
Al moment de servir, repartir la crema a les tulipes, decorar i servir.

Bon pofit!

Comparteix

1 comentaris a “Tulipa de cafè i xocolata”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *