Un clàssic Plum Cake

Data
11 de novembre de 2010
Creat per

Ahir a la feina vam fer una reunió extra fora d’horari i vaig pensar que portant alguna detall dolç es faria més de gust. Tenint en compte que la reunió ens agafava en plena hora d’esmorzar, em va semblar que un Plum Cake seria molt adequat:

Tots hem tastat un clàssic Plum Cake, oi? És un pastís amb força mantega que té els sabors reposats; és un cake que millora amb els dies, ja que s’assenten els gustos i guanyen en profunditat.

La recepta, tot i ser senzilla, té els seus petits detalls, ja que cal muntar bé la mantega amb el sucre i afegir els ous un a un per tal de no trencar l’emulsió anterior. La recepta que proposo jo és la bàsica, que evidentment es pot enriquir afegint perles de xocolata o fins i tot banyant el cake per fora amb xocolata. I un consell, feu-lo ben bé 3 o 4 dies abans de menjar-lo i guardeu-lo ben embolicat amb paper film a la nevera, ja veureu com guanya molt!

I un altre consell, si voleu animar-lo una mica, just sortir del forn aboqueu-hi per sobre un bon raig de brandy generós, ja veureu com encara guanya més, je je je… No sé si la reunió d’ahir va anar millor gràcies al Plum Cake, però sí crec que va tenir èxit: no en va sobrar ni una engruna!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de mantega pomada
• 100g de sucre en pols
• 2 ous
• 110g de farina
• 25g de farina d’ametlla
• ½ sobre de llevat Royal
• 100g de fruita confitada
• Una copa de brandy (opcional)

Preparació:

Batre amb les varilles elèctriques del túrmix la mantega amb el sucre. Ha de quedar ben esponjós i de color blanc.
Encara amb les varilles elèctriques, afegir els ous un a un, integrant bé cada ou abans d’afegir el següent.
A mà, afegir la farina tamisada, el llevat i la farina d’ametlla, amb moviments suaus per no perdre l’emulsió. Afegir les fruites confitades a trossets.
Abocar dins un motlle untat amb mantega i farina. Coure-ho a 170º durant una hora aproximadament (punxar amb un escuradents per comprovar la cocció).
Opcionalment, just sortir del forn, abocar una copa de brandy per sobre de tot el cake.
Deixar refredar i guardar ben tapat a la nevera, millor si pot reposar 3 o 4 dies a la nevera.

Bon profit!

Comparteix

62 comentaris a “Un clàssic Plum Cake”

  1. Els plum-cake són directament una emoció infantil,en el meu cas. M’encanten sobretot si tinc una tassa de llet tèbia on anar-los remullant. Crec que per això m’agraden els banyats de xocolata, així al remullar la xocolata ajuda a que no es trenquin…

  2. Em porten molts bon records els plum cakes…van ser el primer pastís que la meva mare em va deixar preparar a mi soleta (devia tenir 12 anys…)…fa temps que no en preparo cap però ara davant les teves fotos crec que no tardaré gaire, són boníssims!!! per cert els teus companys ja t´han posat una placa? :)) petonets estimada

  3. De ben segur que la reunió va anar millor gràcies al teu plum-cake… diuen que el sucre afecta al nostre estat anímic, no? 🙂 Ah, i encara que no sigui la versió tradicional, però amb perletes de xocolata… mmmm! 😉
    Petons!

  4. jaja! està bé això d’animar una reunió matinal amb un bon raig de brandy!
    De totes maneres, gràcies per la recomanació de fer-lo uns dies abans, perquè aquestes preparacions sempre em fa por que s’assequin de seguida i no siguin bones!

  5. El plum cake és dels pastissos clàssics que més m’agraden. La meva mare sempre n’ha fet un al matí de Reis per esmorzar, tradicionas familiars! jejeje
    Tot i que em costarà, a la pròxima esperaré 3 dies abans de menjar-me’l 😉

  6. Jo voldria seguir el teu consell, però a casa en quant el plum-cake està fred vinga a tallar i a no deixar res, com per a dir que tinc un a la nevera jajaja, em trenquen la porta!!! Petons

  7. Starbase, coinciim del tot, a mi el plum cake també em porta records d’infància… Els esmorzars que fèiem abans de sortir d’excursió!

    Reme i CristinaT, és tot un clàssic que queda boníssim!

    Eva i Laura, per esmorzar o per berenar, el plum cake és super adequat.

    Pilar, és molt important muntar bé la mantega amb el sucre, així queda més esponjós.

    Manel, ja m’han dit que a Castellterçol està fent molt fred… Un tall de plum cake abans de sortir segur que ajuda a combatre el fred, je je je…

    Silvia, es cierto que el plum cake huele a Navidad, je je je… Con las frutas confitadas y la mantequilla, es la versión fácil del pannetone 🙂

    Petitacuina, prohibit el plum cake si estàs de dieta! Que un tall d’aquests et porta una pila de calories… 🙁
    Amb fruits secs també ha de quedar molt bo 😉

    Marta, el Pa de nous també és molt bo, però segurament no porta tantes calories, j ej je…

    Riberña i Vero, un clàssic sensacional. La propera reunió fora d’horari serà el desembre, a veure si també tinc temps per preparar alguna coseta 😉

    Vermells i Lola, és un cake perfecte per un esmorzar de tardor a la feina!

    Maria José, el plum cake també és una de les primeres receptes de postres que vaig fer de petita, recordo que me mare en feia de tant en tant… quins records 🙂

    Mercè, amb perles de xocolata i cobertura de xocolata molt millor, seguríssim! 🙂

    Gemmes, el meu era amb brandy, je je je… que així la reunió va ser més alegre 🙂
    A la nevera guanya molt, això sí, abans de menjar-lo l’heu de treure una estona abans per tal que agafi temperatura ambient, eh?
    I ben tapat amb film no s’asseca gens 😉

    Lina, bonísism!

    Helena, i després del plum cake també us mengeu el Tortell de Reis? Mare meva… quina passada, je jej e…

    Elvira, jo també vaig tenir moltes temptacions! Però com que el reservava per la feina… em va costar menys aguantar-me 🙂

  8. Jo faig com l’Òscar, un bon tall de plum-cake i una bona tassa de llet. Soc dels que m’agraden sucar a la llet, galetes, melindros o qualsevol pa de pessic, el plum cake no, que porta fruita. Aquestque has fet, te una pinta bestial, i ara que no ens escolta ningú et diré que per a mi, el plum cake és una de les poques coses que salvaria de la cuina britànica. Perdona però algú ho havia de dir.

  9. Fa temps qeu no en preparo cap i he de dir que va ser de les primeres coses de pastisseria que vaig fer, es senzill, econòmic admet qausi tot i com diu la meva amiga, és tan socorrido….desayuno , merienda y tentempié.
    Una abraçada

  10. Será un clásico, pero hasta para algo tan clásico hay que “saber” y tu lo has bordado. Y estoy segura de que la reunión “ganó” un montón gracias al detalle tan dulce. Yo probaré con el chorrete del coñac jajaja.

    Un besín.

  11. Gemma, què bé que cuides als companys de feina! A mi el plum cake em du records d’infància. Recordo que la meva àvia en comprava un amb cobertura de xocolata i confitura de kiwi per dintre. Què bo que era i quins records!!
    T’ha quedat molt bonic, com tot el que fas! 🙂

  12. Amb el plum cake tinc una mena d’amor-odi. Amor, quan ens va eixir boníssim; odi, una vegada que ens va eixir cru per dins. Quanta importància té el forn! El plum cake m’agrada així, amb fruitetes confitades… i una tassa te xocolata per sucar-hi. Llépola que sóc! El teu convida a fer-ne un altre amb el forn nou.
    Besets

  13. No sé pas si la reunió va anar millor, però almenys va ser molt més dolça je je je…

    Ja veig que molts preferiu el plum cake amb trossets de xocolata, m’ho apunto pel proper que faci. Segur que queda molt més bo! I amb fruita fresca també ha de quedar molt bo.

    També a molts ens porta records d’infància, cosa que em fa pensar que fa uns anys el plum cake es va posar molt de moda, oi? Recordo que quan era petita era fàcil trobar plum cake a tot arreu! I sucat amb la llet queda boníssim, un dels millors esmorzars del món 😉

    I us aconsello que el proveu emobrratxat, ja veureu com guanya molt, je je je…

    Per cert, Josep, totalment d’acord amb tu que el plum cake és de les poques coses que es salven de la cuina britànica… però val més que ho diguem fluixet, no fos cas que algú es sentís ofès, je je je…

  14. Un estupendo Plum Cake, del que con toda seguridad habréis dado buena cuenta en el desayuno.

    Nosotros siempre que salimos hacemos un Plum Cake (sin gluten), ya que uno de los problemas para los celíacos es el desayuno y con esto lo solucionamos.

    Besotes

    Ana y Víctor.

  15. Gemma, sempre vas per endavant, ets realment genial! Fa un parell de setmanes, la setmana dels panelles, vaig tenir un desig esgarrifós de menjar plum cake i vaig anar tota la setmana amunt i avall amb la recepta per comprar la fruita confitada, però com que el que falta és temps, al final varen guanyar els panellets i el ‘plum’ encara està pendent. Ara he d’esperar un altre cap de setmana per pujar a Sta. Coloma de Farners i comprar-la.A Vidreres no hi ha cap botiga que en venguin :-(.
    Et teu es veu fantàstic!
    Bon cap de setmana.

  16. Vigila Gemma que si portes aquests esmorzars us faran més reunions fora d’horari!!! jeje!! M’encanten els plum cake…i com molts em recorden quan era petita…amb xoco boníssim tb!!!
    Petunets,
    Eva.

  17. Bona nit Gemma
    Ja fa molt de temps que no prepare un cake.
    Hi ha tant cosa que vull provar…!Però,m’agraden molt i m’has fet ganes.
    Seguiré els teus consells.A mi si que m’agrada la xorraeta de licor,però això de deixar-ho reposar 3 dies… no se si ho aconseguiré,de tota manera…ho intentaré.
    Besets

  18. Quina delicia gemma!!! está mortal!!
    Veig que estás molt en forma culinaria jeje. Vaig a apuntar la nova adressa del blog que no se que ha passat,no em sortia.
    ¿ Estic a temps d´apuntarme pels cursets?.
    Un petó guapa.

  19. Eva, ara mateix no tinc el motlle aquí, però jo diria que és d’uns 20cm per 8cm. És un xic més petit que el típic motlle de plum cake. T’ha de quedar ple fins 3/4 perquè puja força.

    Gemma, si no trobes fruita confitada, pots posar-hi panses i nous trossejades, que també et quedarà molt bo!

    Glòria, hi ha força gent en llista d’espera, enviarú un mail a la mIreia Carbó a veure si ens augmenta les places reservades 😉

  20. A mi m’encanta i ara fa temps que no en menjo. I és que amb tantes receptes, a vegades es fa difícil repetir-ne alguna!
    M’agrada el que porta fruita confitada com el teu, però a casa hi ha qui només el vol amb panses, i per això és el que faig més sovint.
    I m’agrada tal qual tu l’has fet. La xocolata, si cal, en una tasseta, i qui vulgui que hi suqui el cake. Jo el prefereixo sense.

  21. Quina bona pinta, però jo la fruita… no és el meu fort!!
    Avui he fet el plum cake amb dues variant: la massa l’he dividit en dues parts, en una l’hi he posat 25g de xocolata desfeta i a l’altra li he posat perletes de xocolata.
    A l’hora de posar-lo al motlle primer he posat la massa banyada de xocolata i a sobre la massa amb les perletes…
    Ara és a la nevera… ja et comentaré com m’ha quedat!!!
    Gràcies per inspirar-nos a la cuina!!!
    Petonets…

  22. Ostres fa molts anys que no menjo Plum cake!! No se m’hauria acudit deicxar-lo 3 dies a la nevera. Té molt bona pinta! Em sembla que hauràs de fer més reunions fora d’hores!

  23. Mira qué bé… Jo no l’he possat a la nevera, es mes, quan s’ha refredat ens l’hem menjat! el vaig apendre als cursos de postres que vaig fer per l’any passat. El tenia pendent i mira pero on he pensat en ficar-lo al blog de la Sra. Claus. La copa de Brandy es una molt bona idea, la propera vegada ho probaré, ja que la meva filla no vol la fruita confitada.
    Petons i que vagi bé!

  24. Para mí este tipo de budines son ideales en todo sentido. El éxito lo tenés asegurado porque es algo que les gusta a todos, encima es fácil de transportar nada de andar haciendo equilibrio. Dura muchísimo, y lo podés transformar en postre añadiéndole un poco de crema chantilly. Una idea genial!
    Cariños

  25. Quina bona pinta, m’agraden molt els plum cake, gracies pels consells mai el guardo a la nevera, sempre amb una caixa de llauna, però el pròxim ho faré per veure el resultat.

    Arreveure

Respon a Gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *