Creps de maduixa amb xocolata d’en David Lienas

Data
20 de maig de 2011
Creat per

Divendres passat vam assistir al monogràfic de creps dolces i salades del Bonpreu i, entre altres receptes, el David Lienas ens va ensenyar aquestes creps:

El taller va ser molt interessant. La majoria de nosaltres esperàvem un taller sobre els diversos farcits de les creps i, en canvi, en David es va centrar en les diverses masses que existeixen arreu del món: els pancakes americans, els blinis russos, les galettes bretones i les creps franceses. Concretament ens va preparar unes creps suzette, uns pancakes de pernil i formatge, unes galettes bretones d’escalivada amb anxoves, formatge de cabra i mel i unes creps de maduixa i xocolata.

Com sempre, en David va complementar cada recepta amb explicacions, aclariments i mil possibles variacions de cadascuna; els que el coneixeu ja sabeu que és una font inesgotable de noves idees impossibles de retenir al moment. Per exemple, em va encantar el senzill truc d’incorporar pell de taronja ratllada a la massa de les creps, encara que sigui per fer-les salades: ja ho he provat i queda sensacional!


Les dues receptes dolces eren amb la massa de creps normal, però estic segura que ben aviat algun dels altres blocaires farà les receptes salades dels pancakes o les galettes. Mentrestant podeu anar obrint la gana amb aquestes que us poso jo 😉

Però deixeu-me que us avisi: aquestes creps són molt més que unes creps de maduixa i xocolata, no us deixeu enganyar pel títol de la recepta! La confitura de maduixa casolana, amb el toc de cardamom, vainilla i pebre queda molt aromàtica. La xocolata fosa de dins resulta cremosa al principi, però a mida que es va refredant agafa un punt cruixent molt bo. I finalment, com que un dia és un dia, la nata i els fruits secs converteixen les creps en un festival excepcional.
De plat únic!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la massa:
• 65 g de farina
• 1 ou
• 125 ml de llet
• Sal
• 50 g de mantega
• 1 pell de taronja ratllada
• 200 g de cobertura de xocolata

Per decorar:
• Nata muntada
• Fruits secs picats

Per a la confitura de maduixa
• 400 g de maduixots
• 200 g de sucre
• Pebre negre mòlt
• Vainilla en pols
• Cardamom
• 15 ml de suc de llimona

Preparació:

Per la massa, barrejar amb el túrmix la llet, els ous, la farina, i la sal. Afegir la pell de taronja, la mantega fosa i barrejar-ho bé. Deixar-ho reposar ½ hora a la nevera.

Per la confitura, trossejar les maduixes i posar-les a coure en un cassó a foc lent amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan comencin a quedar toves, retirar del foc i deixar refredar.

Per fer les creps, abocar una mica de massa en una paella i escampar-la per tota la superfície. Quan estigui cuita d’una cara, girar la crep i passar per sobre la superfície la xocolata, de manera que es fongui i quedi una capa fina de xocolata a tota la crep.

Retirar la crep de la paella i farcir-la amb la confitura de maduixa. Plegar-la i cobrir-la amb la nata muntada i els fruits secs. Servir immediatament.

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Creps de maduixa amb xocolata d’en David Lienas”

  1. Que buena idea que se haya detenido en lo de las masas. A veces hay cosas que pasamos por alto y alguien con experiencia nos puede dar un montón de información que desconocíamos. Tu crepe, deliciosa!
    Cariños

  2. M’encanten les creps i aquestes fan una pinta boníssima. A casa són les postres favorites, les creps i el biscuit gelat amb xocolata desfeta 😛 Aquestes creps sí que són de categoria, la confitura amb les espècies i la massa amb el toc de la pell de taronja. Deliciós. Ho provaré.
    Petons.
    Belén

  3. Gemma muy buenas son estas y de echo es la que me gusto mas del taller del David.Me gusta que se vuelva a hacer la foto del grupo hace mas piña je,je
    bon cap de setmana
    miquel

  4. Hola Gemma
    Va ser un taller MOLT INTERESSANT! Vaig apendre molt i em van encantar totes les explicacions. El de farina de sarraí el vaig trobar de sabor molt agradable i diferent… tant que ja està en marxa la compra de farina per fer-los ben aviat!!! Petons i bon cap de setmana

  5. No m’estranya que diguis que això és un festival!!!! Quina pintaaaaaaa!!! naltres a casa acostumem a fer un dia al mes sopar de creps…me l’apunto per fer-ho! 🙂
    Petunets,
    Eva.

  6. Quin goig de classe! Com més es sap, més es gaudeix de la cuina. La possibilitat d’assistir a cursos com aquest és tot un regal, i si el cuiner és com dius, doble premi!
    Ara mateix enganxe la recepta a la nevera, a veure si el meu adolescentot (afeccionat a fer creps i “tortitas” per desdejunar) s’hi anima i em fa festa diumenge.
    Besos

  7. Veig que a tothom li encanten les creps! I és que són boníssimes 🙂
    El millor de tot és que es poden fer molt senzilles o molt sofisticades, tot depèn de les ganes i la imaginació. Aquesta del David Lienas queda sensacional.

    I a veure si algún blocaire s’anima a provar les receptes dels pancakes o les galettes, que també eren molt bons 😉

    Aquests tallers són fantàstics, ja estic esperant amb ganes el monogràfic de postres d’estiu del 3 de juny… encara no sé quines receptes farà, però quan ho s`paiga us ho diré!

  8. Jo em quedo amb les galettes bretones, tot i que a aquestes crêpes dolces no els faria cap lleig. Tenen una pinta sensacional! M’anoto el truquet de la pell de taronja. Segur que també funciona amb les crêpes salades?

    Petons!
    La Taula d’en Bernat

  9. Am la melmelada de amduixa casolana, fruits secs… i tan que és molt més que una crep de maduixa i xocolata,. Un taller molt interesant, segur que l’ arofitareu molt!

  10. Us asseguro que la pell de taronja ratllada queda molt bé amb les creps salades, proveu-ho que us agradarà, ja ho veureu! 😉

    Per cert, encara queden places pel taller de postres del juny, apunteu-vos que segur que també serà molt interessant!

  11. A mi també em va semblar un truc genial, això de posar-hi pell de taronja.

    Encara tinc farina de sarraí de quan vaig anar a esquiar als Alps, o sigui que aviam si aquest divendres tinc temps i, en comptes de fer «divendres de pizza» com sempre, fem «divendres de galettes» 🙂

  12. OOhhhh que envidia de cursos Gemma!!
    Todas las entrdas que me pierdo.te llevo a la vera de mi blog para que no se me escape nada de nada.
    Me quedo con la ralladura de naranja,debe ser riquíismooooo.
    Tu crep es es una pasada.
    Que página tan interesante tienes.Te felicito 🙂
    Cariños

  13. Ostres, no! Portava croabtes cridaneres? No me’n recorde! Es normal, jo devia tindre uns set o huit anys Be, dema fare una recerca per la xarxa, de segur que en algun raconet trobare alguna foto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *