Torró bombó blanc i negre

Data
15 de desembre de 2011
Creat per

La convocatòria d’aquest mes de la recepta del 15 ha estat tot un repte, ja que la proposta consistia en fer torró a casa. La meva aportació és un torró de xocolata molt llaminer, ideal per servir de postres aquests dies de Nadal:

Tenint el Nadal a tocar, el tema triat no podia ser més adequat. Però aquest cop Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta s’han passat, fer torrons a casa és molt complicat! I és que cada vegada els reptes es superen: després de la proposta del novembre de fer pa a casa, ara tocava fer torrons… Què ens proposaran pel gener? Ja tremolo només de pensar-ho, je je je…

M’hauria agradat atrevir-me a fer un torró del tou tipus Xixona o un torró de yema cremada. Però al final se m’ha tirat el temps a sobre i la meva proposta és aquest torró de xocolata que vaig fer l’any passat durant el curs de Pastisseria Tradicional a l’escola Espaisucre. En contra del que pugui semblar, no queda un torró massa dolç, ja que enlloc de sucre porta glucosa. El poder edulcorant de la glucosa és molt inferior al de la sacarosa, el sucre comú. És ideal per obtenir bombons amb una textura més cremosa i menys dolços que fets amb sucre normal. Per a xocaddictes de veritat!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Torró bombó blanc i negre”

  1. Queda una presentació preciosa amb les dos colors i ha de ser bonísim. No tenia ni idea d’això del torró-bombó. Jo també ho hauré de posar doncs, jeje!! 🙂
    Em quedo amb això de la glucosa, sí que es veu una textura diferent a les ganache senzilles.

    Petonets!! 🙂

  2. Si que ens hem posat d’acord en el tema xocolates, però té un tall preciós el teu! la forma en diagonal m’ha ben convençut, i no ens enganyem…. on hi ha força xocolata hi ha alegria i dolçor! M’encanta amb aquesta cobertura 😉

  3. Mai he fet servir la glucosa, de fet aquests ingredients em fan com por, com que no en tinc ni idea de com fer-los servir.
    A mi m’agraden els reptes perquè acabes fent coses que normalment no faries.
    Em sembla que m’estic engreixant de veure tants torrons, ja,ja,ja

  4. per a mi el repte aquesta vegada ha estat massa, se m’ha tirat el temps a sobre i no he intentat fer cap torro. A veure si la propera vegada hi arribo, tant per temps com per facilitat del repte.

    Ara bé, tu com sempre donant nivell!!

    PTNTS
    Dolça

  5. Però si és fantàstic Gemma!! m’agrada molt com queden dividits els colors. Pel que fa als sucres, em sembla que no he treballat mai amb glucosa però això que expliques és ben interessant! petonets!

  6. Nena, tu et superes amb els reptes, quina bona pinta!
    A mi també se m’ha tirat el temps a sobre, però intentaré fer-ne algun aquest cap de setmana i encara que sigui fora de temps, penjar-ho.
    Felicitats pel resultat!

  7. Una presentació preciosa. Ara que estic entre forners i pastissers m’han explicat coses com la que dius sobre la glucosa. A la botiga en tenim en petit format i la penso començar a probar. Ah, i tens raó, aquests de la Recepta del 15 van pujant el nivell d’una manera que jo també tremolo… al final no es veurà en cor ni la mateixa Ruscalleda… Una abraçada Gemma!

  8. M’encanta la presentació, ets una especialista en fer-les preparacions de dos colors en diagonal i que et quedin perfectes. A taula farà molt de goig aquest torró. Tinc glucosa i últimament no sé què fer-ne, així és que ja tinc la solució.

  9. Ostres Gemma, em sembla que la reflexió de què pebrots és o no és un torró ens l’hem plantejat tots els que n’hem fet un de xocolata. El teu s’hi assembla molt, a un torró, em sembla que has assolit el repte! jejeje. A mi m’ha costat moooolta estona i 2 intents aconseguir alguna cosa que s’assemblés mínimament a una barra de torró… I tot i així m’ha quedat força líquid! Et felicito, no és fàcil, tot i que amb una súper rebostera com tu, això ho tenim pelat! Un petonet

  10. Porte molts dies desconnectada per acumulació de tasques, però és acostar-me a la cuina de ta casa i em vénen ganes de fer llepolies. Aquest torró sembla molt bo, i el fet que no siga tan dolç li afegeix interés. Si tinc temps, encara penjaré una recepta de torró de la Ribera del Xúquer que gairebé no arriba a taula. De temps, en necessite un cabàs!
    Besets

  11. Quina bona pinta! Quina mida té el motlle per aquesta quantitat?
    Fa dies que no havia participat al blog, tot i que consulto totes les novetats i les espero amb candeletes. Felicitats Gemma per fer-nos gaudir de la cuina i facilitar-nos truquets.

  12. Sandra, els últims dos reptes han sigut molt complicats! I pel teu comentari, ja veig que el gener deu ser algun plat salat, je je je… A veure què serà, quina intriga 😉

    Carme, Surfzone i Eva, la glucosa s’ha de comprar en botigues especialitzades (Sole Graells a Barcelona). Algun cop n’he demanat a un obrador de pastisseria de confiança i me n’han venut una mica a granel… Perquè si el compres a les botigues, vénen en grans quantitats (crec que 2kg és el més petit).

    Queti, seria genial tenir aquesta recepta de torró tradicional. Imagino que es deu fer amb ametlla, oi? Tipus xixona o és de yema? Espero amb ganes la teva recepta 😉

    Roser, nosaltres vam fer servir un motlle d’alumini d’aquest d’un sol ús (com el dels canelons). La mida era dels petits… Sento no poder ser més exacte 🙁

    El tema de què és i què no és un torró és molt interessant. Per mi, els torrons són els que estan fets a base de fruits secs, els que porten xocolata són més aviat bombons… per això el meu títol ja deia torró – bombó, je je je… 🙂

  13. Quina pinta ! No dono l’abast de provar coses noves per aquestes Festes. Moltíssimes gràcies, Gemma, per compartir coses tan bones i per animar-nos a participar. Quin descobriment la “vidilla” que es cou per aquest fogons virtuals

  14. M’encanta aquesta proposta de torró bicolor. I m’anoto això de la glucosa, a mi m’encanta la xocolata amb un punt cremós però massa dolçor m’enfarfega…

    Petonets!
    Anna

Respon a maria dolores Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *