Galetes salades de parmesà, nous i dàtils

Data
15 de desembre de 2012
Creat per

La cita blocaire d’avui amb la Recepta del 15 és especial, ja que és l’última convocatòria que ens proposen. Després de dos anys i amb un èxit de participació total, els blogs Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han decidit posar un punt i final en el moment més dolç d’aquest esdeveniment. Des d’aquí vull agrair l’esforç i la dedicació que han mostrat per aquesta gran cita blocaire, una cita que ens l’hem fet molt nostra. Moltes gràcies per aquestes 24 propostes tan interessants, tots trobarem a faltar la Recepta del 15!

L’última Recepta del 15 està dedicada a un tema apassionant: els aperitius. De cara als dinars de Nadal, tots estem buscant idees d’aperitius originals per sorprendre els nostres convidats, així que aquesta proposta no podia ser més encertada.

La meva aportació són unes galetes salades que a casa fem sovint, des que ens les va ensenyar la Mireia Carbó a un taller del curs passat. La combinació de parmesà, nous i dàtils és un clàssic sensacional que no falla mai, i resulten unes galetes vicioses d’anar picant i picant sense parar. Un consell: si no voleu que les galetes treguin la gana dels convidats, poseu-ne poques a taula, perquè són irresistibles!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de formatge parmesà ratllat
• 100g de farina
• 100g de mantega pomada
• 40g de dàtils sense pinyol
• 40g de nous

Preparació:

Barrejar la mantega pomada amb el formatge, fins que sigui homogeni
Incorporar la farina i barrejar bé. Incorporar les nous picades i els dàtils picats i barrejar.
Estirar la massa amb un corró, tallar les galetes i enfornar-les uns 8 minuts a 180º.

Bon profit!

Comparteix

42 comentaris a “Galetes salades de parmesà, nous i dàtils”

  1. Quines galetes més temptadores… són fantàstiques!, te les prenc!. Realment, trobarem a faltar La recepta del 15, però a vegades, justament per això, és una retirada quan cal, abans que sigui un pes per als organitzadors que hi dediquen tant d temps, estem dacord. Una abraçada !

  2. bonissimes aquestes galetes!! encara he de provar de fer la recepta que ens va donar fa un any la Carbó de galetes amb parmesà! t’ho creus que encara no les he fet?!! aixxx…apuntat urgent! petons

  3. Tinc una llista d’aperitius per provar de fer inacabable, i va creixent… m’encanten perquè són molt versàtils, i hi pots deixar volar la imaginació! Em queden pendents aquestes galetones!

  4. Posaré poques galetes a taula però no prometo res!! Que segur que els convidats remenaran la cuina fins a trobar-ne el pot! xD Gemma quina pintassa!! La Mireia ja tarda no a escriure el quart llibre!!! 😉
    Molts petons!

  5. M’encanten les galetes salades…sòn tan bones i tan apetitosses que sovint te’n menjes masses i et treuen la gana (es el perill). Però son boníssimes..i les teves amb el toc parmesano, trobo que han de ser bonissimes!!!!

  6. Ara ens entenem….veus??
    Jo encara he anat posant coses dolces però no en recordo cap de salada per aquí….Havia de ser de la mà de la R15, aquests nois son una passada i aquestes galetes també!!!!

  7. Trobarem a faltar la recepta del 15! Han sigut dos anys de reptes fantàstics, tot i que a vegades no arribem a tot, com m’ha passat aquest mes, encara que jo no soc massa d’aperitius, bé, no en faig mai, jeje, i llavors aquest mes no he participat.
    La teva aprotació m’agrada molt, Gemma, ha de ser molt bona aquesta combinació de sabors, i els dàtils em tornen boja, quan en compro no paro!
    Una abraçada, guapa!

  8. Oh, que bo que ha de ser!!! El metge m’ha prohibit el formatge gras durant l’embaràs, però tan bon punt neixin les criatures, aquestes galetes cauen seguríssim!!

  9. Geniales Gemma. Fáciles de hacer y con una presentación y un sabor (supongo) delicioso. Seguro que en estos días que nos esperan, será para los tuyos un auténtico lujo compartir tu mesa.

    Te deseo todo lo mejor y que en el Nuevo Año, se vean cumplidos todos tus objetivos. ¡¡Disfruta muchísimo de estos días, entrañables y familiares!!

    Un fuerte abrazo.

  10. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!!
    La veritat és que trobarem molt a faltar la Recepta del 15… han estat dos anys plens de reptes i de receptes fantàstiques!
    I ja sabem que les receptes de la Mireia Carbó no fallen mai, eh? Volem un quart llibre de la Mireia JA!!!!

  11. Ja soc fet las galetes am quedat mol bones hare les portare que estem comvidads a casa la meva garmana , quina puntuacio als i donen , moltes gracies Mireia ,

Respon a Roser Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *