Flam de cigaló d’anís

Data
2 de desembre de 2013
Creat per

Pel mes de novembre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen participar amb una recepta de flam. Tot i que una mica tard, jo hi vull aportar aquest flam de cafè amb anís:

A casa, les postres amb cafè ens encanten, ja ho sabeu si seguiu el meu blog. I, tot i que jo sóc abstèmia, us asseguro que afegir un rajolí d’anís a aquest flam és tot un encert. Si us atreviu, ja a taula, regueu el flam amb un rajolí d’alcohol i el flamegeu, ja veureu com sorprendreu els comensals. Això sí, aquesta vegada són unes postres només aptes per a adults… 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 300ml de llet
• 100ml d’anís
• 150g de llet condensada
• 5 ous
• 20g de cafè soluble
• Caramel líquid pels motlles

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients. Untar motlles individuals amb el caramel i omplir-los amb el flam. Coure’ls al bany Maria al forn, 20 minuts a 160º.
Deixar refredar i desemmotllar. Opcionalment, al moment de servir flamejar-los amb un rajolí d’alcohol.

Bon profit!

Comparteix

31 comentaris a “Flam de cigaló d’anís”

  1. Molt bona idea flamejar-lo a la taula, i així ja convertim al flam en quelcom més alaborat. El toc d’anis deu estar fantàstic en un flam tan atractiu…a mi tambe m’agraden els postres amb café… i m’agrada els motllos que has escollit per fer-los.

  2. Starbase, però si tu també ets abstemi com jo!!! 😀

    Cinta, vaig estar dubtant si titular la recepta amb el nom de trifàsic, per la llet condensada com dius tu. Però al final em va agradar més el nom de cigaló… tot i que tens tota la raó: és un trifàsic de veritat!

    Júlia, m’alegro que t’agradi 🙂

    Quima, doncs et recomano que la provis de fer!

    Miquel, per un dia de cada dia no cal, però per un dia de festa amb convidats, flamejar-lo a taula causa sensació 😉

    CristinaT, un motlle xulo sempre ajuda a la presentació, oi? A més, amb aquest forat al mig, va molt bé per flamejar-lo.

  3. Marina, pots canviar l’anís per qualsevol altre alcohol que t’agradi! O fins i tot sense… susbstituint l’anís per llet normal. A mi les postres amb cafè també m’agraden molt 🙂

    Mònica, je je je… molt ben pensat, no ho havia vist així! Tres en un: postres, cafè i copa! M’encanta el teu comentari 😀

    Pol, amb crítics com tu és molt fàcil fer-ho bé 😉

    La cuina de l’Eri, realment flamejar el flam a taula fa molta festa!

    ANABDN, a mi em passa com a tu: sóc abstèmia al 100%, però tolero una mica d’alcohol a les postres… i a més, un dia és un dia, oi? 😉

    Abril, un motlle bonic sempre millora la presentació, oi? I ja veig que som molts els que coincidim en el cafè com a un bon ingredient per les postres…

  4. También en mi casa los postres con café nos encantan. Generalmente no resultan muy dulzones y el anís aquí en Asturias es muy utilizado en postres, pero fíjate que nunca lo emplee en el flan, de modo que la receta me parece fantástica. Sólo hay que verla 🙂

    Un besín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *