Mousse senzilla de mango

Data
5 de maig de 2014
Creat per

Ja comença la calor i vénen de gust postres més refrescants, de textura lleugera i de sabors més frescos. Avui us proposo una mousse molt senzilla de mango, que a casa ha tingut molt èxit:

Ja sabeu que m’encanten les mousses, i avui us proposo una recepta senzilla de veritat, sense merengues ni gaires complicacions: la fruita, la gelatina i la nata muntada. No s’hi val a dir que no hem fet postres bones perquè no teníem temps!

La polpa de mango es pot comprar ja en aquest format. Si no, es pot utilitzar mango fresc i triturar-lo, o fins i tot mango en almívar, que també n’hi ha. I si no, canviar la polpa de mango per préssec en almívar. Per la mousse he fet servir un motlle de silicona, que és molt pràctic per presentar un format pastís sense complicacions. Un truc per desemmotllar-lo fàcilment és congelar la mousse una estona, llavors la silicona surt sense cap problema.

Ingredients:

· 250g de polpa de mango
· 40g sucre
· 3 fulles de gelatina
· 250g de nata 35% MG

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar una mica de nata i fondre-hi la gelatina. Barrejar amb la polpa de mango i el sucre.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a la barreja anterior.
Abocar dins un motlle, o uns gotets (llavors poseu menys gelatina), o un motlle amb una base de pa de pessic, o un motlle de silicona… el que vulgueu. Deixar quallar a la nevera.
Desemmotllar, decorar al gust i servir ben fred.

Bon profit!

Comparteix

37 comentaris a “Mousse senzilla de mango”

  1. Un postre refrescant i vistós! amb mango ha de quedar boníssim, però a més la recepta és base per anar provant diferents fruites, nyam! no sabia que en venguessin només la polpa… cada dia s’apren alguna cosa… un petonàs!!

  2. Teresa, quan comença la calor, les mousses de fruita són les meves preferides!

    Pilar, si la fas ja m’ho diràs 😉

    Maria, tens raó, no cal que faci calor per gaudir d’aquesta mousse…

    Eva, sí, en pots trobar de congelat. És molt pràctic, tot i que el de mango és fàcil de fer a partir de la fruita fresca. Va millor per fruites més complicades, com la fruita de la passió.

    CristinaT, jo el compro de la marca Sicoly. A nivell professional, també s’usen marques com Garnier i Rogelfrut.

  3. Júlia i Cris, m’alegro que us agradi!

    Roser, no pots canviar la nata per la llet. Si llegeixes la recepta, veuràs que la nata s’ha de muntar, i la llet no munta… La nata muntada és precisament el què li dóna textura de mousse, al introduir-li aire i fer-lo més esponjós.

    Concepció, bona pregunta! jejeje… a nivell professional, no està clara la diferència entre bavarois i mousse, és un tema poc clar. Però el què coincideix a dir la majoria de professionals, és que una bavarois és una mousse realitzada a partir d’una crema anglesa, a la qual s’hi incorpora el sabor que vulguis fer, la gelatina, un merengue i la nata semi muntada.
    Aquesta mousse de mango és de les més senzilles que hi ha, només és sabor + gelatina+ nata semi muntada.
    Espero haver-te aclarit alguna cosa 😉

    Montserrat, a nivell professional es gasten tres marques majoritàries de polpa de fruita congelada: Garnier, Rogelfrut i Sicoly.
    http://www.sicoly.es/fruit/produits-fruits-surgeles/purees/puree-fruits/pure-mango.html
    http://www.rogelfrut.com/spagnolo/polpa_surgelata/polpa_surgelata_mango_alphonso.html
    A barcelona, també es poden trobar altres marques en comerços llatins, tot i que aquestes ja no les conec.

  4. Deia que m’encanten les mouses per els dies d’estiu o que requereixen postres frescs i lleugers.. No sòn dificils i tothom te’ls alaba. De mango está ideal.
    S’ha de probar!

  5. Realment qui no prepara postres deliciosos és ben bé perquè no vol! Perquè una mousse com aquesta, tan fàcil i ràpida de fer i amb aquest resultat tan espectacular…. hauria de ser assignatura obligatòria per a tothom!!!
    Petons

  6. Qué rica mousse. Me encanta el mango y lo compro con mucha frecuencia, de modo que las mousses con este fruto, con su particular sabor y tan refrescantes, son fantásticas para la época hacia la que vamos. Te quedó genial.

    Un besín.

  7. Acabo de fer la recepta, però no has dit en quin moment s’hi afegeix el sucre. Jo l’he posat amb la polpa (de pera, jo). A veure com anirà…

  8. Concepció, ostres, ara he vist que no havia posat el sucre en el procediment… ho arreglo ara mateix, gràcies per avisar! Sí, posar-lo junt amb la polpa és perfecte.
    L’has fet amb pera en almívar? Segur que et quedarà molt bé, ja m’ho explicaràs. Jo amb pera no l’he fet mai, ho hauré de tastar 😉

  9. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
    La veritat és que és una mousse fàcil de fer, i amb mango, molt adequada per la temporada de calor que comença ara 😉

  10. Aquesta mousse ha estal les postres del sopar. Ja saps que l’havia fet de pera, fresca, no en almívar. Molt bona però amb poca consistència, de manera que l’he servida amb copes, perquè s’ha desmotllat malament. Potser si l’hagués fet en almívar no m’hauria passat. Ho tornarè a provar.

  11. ANA, y cuál es la pregunta?

    Concepció, la pera fresca té molta més aigua que el mango, segurament per això no ha quallat prou. El proper dia posa 5 fulles de gelatina, llavors ja segur que es pot desemmotllar bé.
    Amb pera fresca jo no ho he provat mai…
    Si has fet servir un motlle de silicona, el truc que explico de congelar una estona la mousse, va molt bé per facilitar el desemmotllat.

  12. Lo siento la pregunta era si se puede hacer en un molde tuperware.Para las interesadas ayer compre pulpa de mango congelada de la misma marca que nos dice Gemma en el carrefour de cabrra de Marr,tiene otros sabores tambien y va en bolsas de 250 gm. El precio creo que fue unos 2 euros.saludos

  13. Ana, no se cómo es un molde tuperware… es desmoldable? Si no es desmoldable y no es flexible como la silicona, entonces no creo que puedas sacar la mousse toda entera. Puedes probar de cubrir todo el molde con papel film transparente, y luego volcar el molde e intentar desmoldar la mousse.
    Muchas gracias por compartir la información, no sabía que en carrefour tenían pulpas de fruta congeladas. Muchas gracias! 🙂

    Bet, ja tinc ganes de llegir aquesta crema de mango, que segur que és boníssima!

Respon a Dos entre bambalinas Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *