Carquinyolis de cacauet i curri

Data
20 d'octubre de 2014
Creat per

Avui us proposo una recepta divertida, un joc que pot sorprendre a més d’un. Es tracta de reinventar aquests dolços tradicionals utilitzant ingredients força originals:

Un dels petit fours que servíem a EspaiSucre i que tenia més èxit eren les mini galetes de cacauet i curri. Super primes, cruixents i molt addictives! Allà vaig descobrir que, la clàssica combinació salada de curri i cacauet, també es podia portar al món dolç, i resultava molt encertada. Això sí, de tots els curris que hi ha, val la pena triar-ne un de suau, menys picant, i que contingui espècies dolces i pastisseres com la canyella, el gingebre i el cardamom verd. A EspaiSucre utilitzàvem el curri de Madras, que a mi m’encanta.

Feia temps que em voltava pel cap provar aquesta combinació amb els carquinyolis, ja que són unes galetes molt agraïdes que admeten moltes variacions. Després de fer-ne de d’ametlles, de festucs i de pipes, havia arribat el moment d’arriscar-se amb combinacions més sorprenents. El resultat ens va encantar, queden uns carquinyolis super gustosos, amb la proporció de cacauet i curri ben equilibrada. Tallats primets com a mi m’agraden resulten absolutament addictius!

Aquests carquinyolis se’ls van menjar uns amics molt especials, Els Amics de les Arts. Durant la seva gira del Dinosaure passen moltes hores a la furgo de bolo en bolo i, per entretenir la gana, en Pol se’ls va endur en un d’aquests viatges. Em va dir que van tenir molt èxit, i la combinació de cacauet i curri va inspirar un dels seus jocs de paraules tan característics amb frases com: “curri, curri, que te pillo”, “Oh, curridor de fons!”, “com se li ha ocurrigut?” I d’altres que ja no recordo! 😀

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 ou
• 100g de sucre
• 175g de farina
• 1,5g de curri de Madras
• 3g d’impulsor
• 100g de cacauets

Preparació:

Batre l’ou amb el sucre. Incorporar la farina, l’impulsor i el curri i barrejar-ho bé. Afegir els cacauets i barrejar.
Amb la massa fer dues barres llargues i primes. Coure-ho al forn a 180º uns 20 minuts.
Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix i posar-los estesos sobre la safata del forn. Coure’ls uns 5 minuts més fins que s’assequin i agafin color.

Bon profit!

Comparteix

21 comentaris a “Carquinyolis de cacauet i curri”

 1. Segur que el Pol&CIA et van recordar molt durant el viatge… ! ja tenen sort, ja… han d’estar molt bons! me’ls apunto!!! Avui et faràs famosa… bé, una mica més!! Espero que tinguem moltes receptes de “la cuina de casa” !!! petons i bona setmana!

 2. Hola Esther, ho faig amb un ganivet normal, tipus cebollero (no de serra). El ganivet té la fulla estreta i està moooolt esmolat. Però el més important és trobar el moment adequat per tallar-los: ni massa cru (es desfà la massa en tallar-la) ni massa sec que costi de tallar.
  Jo faig una prova: quan fa els 20 minuts (al meu forn) trec un xurro i en tallo un. Si veig que encara està cru i no es talla bé, el torno a posar al forn. Al cap d’una estona ho torno a provar, fins que trobo el punt que es talla bé.

 3. Avui és la prota, eh! Cal jugar amb els carquinyolis…el curri li déu donar un gustet d’allò més oriental..jejeje…Per cert, aniré a cal veí que canta en el grup on toca el Pol..jejeje, aviam si em passa algunes galetones.

 4. Encara no els he fet, però ja els he provat…Com?? Ahir en un sopar de companys de classe de cuina una de les assistens els va portar, ja veus, el teu blog és archiconegut també a Terrassa!! Els vaig trobar boníssims, per tant, a pendents.

 5. Puedes creer que nunca hice carquinyolis? Los tengo pendientes desde hace años, pero aún no entiendo el por qué aún no hice la receta. Te quedaron como los que se ven en las revistas, y seguro que están buenísimos.

  Un besín.

 6. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris, és veritat que la combinació de cacauet i curri és exòtica, però ja veureu que el resultat és absolutament deliciós 🙂

  Maria, gràcies per l’aclariment!!

  Anna, jajajaja!!! Em fa molta il·lusió que sigui així 🙂
  Ara et toca fer-los tu, eh??? 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *