Mousse de mató amb melmelada de taronja, safrà i vainilla

Data
20 de juliol de 2015
Creat per

Avui és dia 20 i tenim la cita amb la convocatòria blogaire Del blog al plat. Aquest mes, l’últim abans de les vacances, el blog escollit per la Mercè ha estat DeCuina, el blog genial que escriu l’Starbase. Remenant per les seves receptes de postres, de seguida em vaig enamorar d’aquesta mousse de mató:

El blog de l’Starbase és genial, és d’aquells blogs eclèctics on hi pots trobar de tot i, sobretot, un blog del que sempre en surts amb un somriure als llavis. M’encanten els articles de cuina i ciència que escriu l’Òscar, que, sent físic, ens explica fenòmens gastro culinaris curiosos des del punt de vista químic, físic i matemàtic. És cert que les receptes de postres no abunden, però tot i així s’hi poden trobar tresors com el que he fet avui. Fa pocs dies vaig fer un taller de pastisseria amb safrà, de manera que quan vaig llegir aquesta recepta de seguida vaig pensar que l’havia de tastar. La combinació del safrà amb els làctics i els cítrics és, per mi, la més encertada des d’un punt de vista dolç, i aquesta recepta ho compleix del tot. No us faci por el safrà, que us asseguro que queda molt bé!

Aquí teniu la recepta

Ingredients:

• 400g de mató
• 600ml de nata del 35% MG
• 150g de sucre
• Un pessic de safrà
• Una beina de vainilla
• Una mica d’oli de gira-sol
• Una mica d’aigua
• Unes cullerades de melmelada de taronja amarga
• 3 fulles de gelatina

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una part del mató i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta del mató i el sucre.
Semi muntar la nata i barrejar-la amb suavitat amb el mató. Omplir els vasets amb la mousse.
Obrir la vainilla per treure’n les llavors. En un cassó, posar l’oli, la vainilla i el safrà i escalfar-ho per infusionar. Deixar refredar i afegir la melmelada. Si cal, afegir una mica d’aigua per alleugerir la textura.
Repartir la melmelada per sobre la mousse. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

14 comentaris a “Mousse de mató amb melmelada de taronja, safrà i vainilla”

  1. Cada dia tinc més ganes de provar el safrà en postres…ja en portes publicades unes quantes i la temptació ja és forta…

    PD: em podries respondre la pregunta que faig a la meva recepta? no trobo el teu mail. Merci!

  2. Ohhh genial recepta!! m’encanta el mató, i els cítrics, i el safrà!! un 10!
    M’hauria agradat poder-te venir a veure a Argençola, mira que estic a prop!! Segur que van quedar encantats amb tu 🙂
    Una abraçada!

  3. M’encanta la combinació!! I la presentació en gotets és tan maca!! <3
    Serà una bona opció per una tarrineta de mató fet a Cantoni que tinc a la nevera! 😉
    Una abraçada i bona tornada Gemma!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *