Pastís de coco i préssec

Data
9 de desembre de 2014
Creat per

A casa, en menys de deu dies fem anys l’Arnau, la Patrícia, en Pol i jo. Fa un parell de setmanes ho vam celebrar amb un dinar a casa els meus pares, i per postres i bufar les espelmes vaig portar aquest pastís:

Això d’ajuntar quatre celebracions en una condeix molt, sobretot a la meva família, que preferim passar el diumenge a la muntanya enlloc de tancats entre quatre parets. Però quan ens reunim som de fer les coses ben fetes, i la meva mare es va marcar un dinar espectacular. El dinar, el pastís i la sobretaula, van fer que passéssim un dia molt agradable.

El pastís és fàcil de fer però, com tots els que porten capes, és llarg d’elaborar. Amb paciència i sense presses queda un pastís vistós, elegant i amb una combinació de sabors molt encertada. El préssec i el coco junts són una gran parella!

Aquí teniu la recepta:

Pel pa de pessic:

Ingredients:
• 4 ous XL
• 130g de sucre
• 130g de farina

Preparació:
Muntar els ous amb el sucre. Incorporar la farina tamisada. Estirar la massa sobre un paper de forn, ben prima de ½ cm de gruix. Coure-la a 200º uns 8 minuts.

Per la mousse de coco:

Ingredients:
• 600ml de nata
• 60g de sucre
• 150g de coco ratllat
• 500g de iogurts de coco
• 50ml de llet
• 5 fulles de gelatina

Preparació:
El dia abans, escalfar la nata i el sucre a uns 80º. Incorporar el coco ratllat i reservar fins L’endemà. És com si féssim una infusió de coco.
L’endemà, colar la nata, esprement bé el coco per tal que en surti tota la nata. Ens ha de quedar 400ml de nata. Reservar 75g del coco escorregut.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina.
Barrejar la gelatina amb el iogurt de coco. Incorporar els 75g de coco que havíem reservat.
Semi muntar la nata amb gust de coco i incorporar-la suaument a la barreja anterior.

Per la mousse de préssec:

Ingredients:
• 100g de sucre
• 500g de iogurt
• 100ml de licor de préssec
• 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
• 500g de préssec en almívar escorregut
• 400ml de nata 35% MG

Preparació:
En un cassó, escalfar els iogurts, el licor i el sucre a uns 60º. Treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el préssec i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument a la barreja anterior.

Muntatge:

Tallar les planxes de pa de pessic a la mida del motlle. Col·locar-ne una a la base i reservar la segona.
Mullar la planxa de la base amb l’almívar del préssec en almívar.
Abocar a sobre la mousse de coco i allisar-la bé.
Col·locar damunt la segona planxa de pa de pessic i mullar-la amb l’almívar.
Abocar a sobre la mousse de préssec i allisar-la bé.
Reservar a la nevera fins que qualli.
Per facilitar el desemmotllat, reservar una estona el pastís al congelador. Passar un ganivet calent per les vores del pastís. Treure el motlle, decorar el pastís i reservar-lo a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

16 comentaris a “Pastís de coco i préssec”

  1. Moltes felicitats a tots. Es un goig poder celebrar els aniversaris amb un pastís tan bo com el que has fet. M’agraden molt els seus ingredients i la combinació de coco i préssec.
    Petons.

  2. Penso que ja ho he dit en mes d’una ocasió el coco natural m’agrada però a la cuina em costa molt. Aixó si, t’ha quedat un pastís sùper maco i no dubto que el vau gaudir amb la familia.
    Ah! i felicitats per la part que et toca
    Muas

  3. I tant que són una gran parella, han de quedar espectaculars junts i en forma d’aquest pastís, que com dius queda ben vistós i elegant, no es pot demanar res més! Et va quedar fabulós i es veu molt lleuger tant de textura com de sabor, ha de ser perfecte per tancar àpats familiars com el que ens expliques 😉

    Un petonet guapa!

  4. M’encanten els pastissos tipus mouse de coco i de qualsevol cosa. Tens raò que coco i pressec lligant molt i que, el pastís es molt espectacular. Digne final d’un dinar de categoría. A casa meva tambè som de juntar en un tots…. al noviembre anem als dos fills i la mare es de principis de Desembre…per tant, per la Constitució sempre hi ha un dia… dels cumples!
    M’agrada força i encara que requereix una mica de paciencia, per les capes, m’hi posaré. T’informaré. Petons

  5. No he provat mai aquesta combinació de préssec i coco, però estic segura que m’encantaria! la presentació del pastís en capes és excel·lent i molt elegant, així que me’l guardo per quan hagi d’impressionar algú ;). Un petó guapa!

  6. Per molts anys…
    Presentació, explicació professional. El préssec i el coco junts bona combinació.
    Té que ser lleuger i suau. Molt bo.
    M’agrada, també, veure paisatge el cap de setmana.
    Bones Festes Gemma!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *