Flam de coco amb plàtan vegà

Data
3 d'octubre de 2016
Creat per

Avui us porto una recepta de la revista CUINA del mes d’octubre, un finíssim i deliciós flam de coco vegà amb plàtan i toffee:

flam coco platan1

Des de la renovació del CUINA el passat mes de juny, la nova secció dolça de la revista, Dolç i sa, va a càrrec del gran pastisser Jordi Bordas, amb el repte de crear dolços més saludables i igual de bons. Un repte ben difícil! En aquesta ocasió versiona tres grans clàssics de la pastisseria: un arròs amb llet, un flam i un tiramisú. El flam l’ha adaptat al món (aquest és dels catorze, oi???) vegà, substituint la llet de vaca per llet de coco, i els ous per agar-agar. El resultat parla per si sol: coco, plàtan i toffee, èxit assegurat 😉

Aquí teniu la recepta:

recepta

 

Bon profit!

Comparteix

9 comentaris a “Flam de coco amb plàtan vegà”

  1. Jo el vaig provar de fer i la presentació és molt bonica, vaig trobar a faltar sucre a la llet de coco. he de confessar que sóc gormanda. Hi ha algun truc perquè el caramel no quedi rígid, el vaig fer sense la llet de coco perquè se m’havia acabat i em va quedar endurit.

    Felicitats pel blog Gemma, sempre ens sorprens amb les teves receptes. Celebro que l’actualitzis sovint, no se´com t’ho fas per tenir tanta imaginació i poder-ne publicar tantes!!!

  2. Hola Roser!
    Tens tota la raó amb això de la llet de coco. És que resulta que hi ha dos tipus de llet de coco: una porta sucre i l’altra no. Quan facis una recepta amb llet de coco fixa’t amb el sucre que porta la recepta. Si veus que no en porta, significa que han fet servir llet de coco ensucrada. Si al super totes les llets que trobes són sense sucre, llavors cal afegir-ne una mica a la recepta.
    Respecte al caramel, és que no és ben bé un caramel, en realitat és un toffee. I sempre s’hi ha de posar un líquid. Normalment es fa amb nata líquida enlloc de llet de coco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *