Red velvet amb remolatxa

Data
14 de novembre de 2016
Creat per

Avui us porto un clàssic de la pastisseria americana, un d’aquells pastissos amb nom i una gran història al darrera:

11821850_884444431642526_1499946048_n

11326808_802538469841439_1078084085_n

Diu la història que el pa de pessic de remolatxa es va popularitzar als EUA durant la Segona Guerra Mundial, quan els pastissers incorporaven la remolatxa per tal de substituir altres ingredients racionats, com el sucre o el cacau. Anys més tard, al Canadà, la cadena d’hotels Eaton se’n va apropiar l’autoria amb una fórmula secreta i feien jurar silenci als empleats que la coneixien. Sigui quina sigui la història real, cal reconèixer que els pastissos amb nom i història són més especials 🙂

A l’hora d’adaptar el pastís americà als ingredients d’aquí ens trobem amb dos inconvenients. Ells tenen el buttermilk, un derivat del xerigot làctic que aquí costa de trobar. A més, fan servir el baking soda, una barreja de bicarbonat i un àcid que aquí també costa de trobar. A nivell casolà, es poden substituir per llet amb vinagre i per impulsor, respectivament.

També cal tenir en compte com obtenim el color vermell del pastís. Avui dia poca gent utilitza realment la remolatxa, ja que és més pràctic utilitzar colorant vermell alimentari. La remolatxa s’ha d’utilitzar CRUA, ja que així el color vermell és més intens. Però el pa de pessic amb remolatxa té un gran inconvenient: amb el pas dels dies, el color vermell es va perdent i es va tornant marró. Així que si voleu fer aquest pastís i que us duri vermell fins que s’acabi, us recomano que utilitzeu un colorant 😉

Per decorar he fet servir gerds liofilitzats, que li donen color i acidesa. Si no en teniu, cal que quan talleu el pa de pessic us guardeu unes quantes engrunes de color vermell per poder-les posar a sobre de la cobertura de formatge.

Pel pa de pessic de remolatxa

Ingredients:
• 200g de remolatxa
• Suc de ½ llimona
• 10g de vinagre
• 100g de llet sencera
• 125g de mantega pomada
• 200g de sucre
• 3 ous
• 250g de farina
• 16g d’impulsor Royal
• 10g de cacau en pols
• c/s d’espècies al gust

Preparació:
Barrejar la llet amb el vinagre i el suc de llimona. Deixar reposar fins que es talli la llet.
Amb un robot triturar la remolatxa crua pelada. Incorporar la llet tallada i reservar.
Barrejar els ingredients secs i reservar.
Amb les varilles elèctriques barrejar la mantega i el sucre fins que quedi una crema ben homogènia. Incorporar els ous i barrejar.
A mà, incorporar els ingredients secs alternant amb la mescla de la remolatxa, fins que quedi tot ben incorporat i homogeni.
Abocar dins el motlle encamisat i coure-ho a 160º uns 45 minuts.
Deixar refredar. Tallar longitudinalment en tres pisos.
Amb l’ajut d’una màniga pastissera, farcir amb la cobertura de formatge. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Per la cobertura de formatge

Ingredients:
• 100g de mantega pomada
• 250g de sucre en pols
• 500 de philadelphia a temperatura ambient

Preparació:
Amb les varetes elèctriques, barrejar la mantega i el sucre fins que sigui una crema ben fina i homogènia. Afegir el formatge i seguir batent fins que s’integri bé. Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.

Bon profit!

Comparteix

9 comentaris a “Red velvet amb remolatxa”

  1. Hola, precisament la setmana passada nosaltres també el vàrem fer i tampoc ens va quedar vermell; ens va quedar taronja (igual que un pastís de pastanaga). Hi ha algun altre truco?

  2. Hola Tura i Xus, ostres que estrany! La remolatxa la vau fer servir crua o cuita? El pa de pessic el vau obrir de seguida o vau esperar a l’endemà? El color canvia molt ràpid en poc temps…
    Sempre us podeu ajudar amb una mica de colorant vermell, menys que si no poseu la remolatxa…

  3. Jo quan he fet el red velvet l’he fet sempre amb remolatxa, perquè no sóc molt amant de fer servir colorants! Pel pa de pessic la remolatxa crua si o si! Jo també faig gnoccis de remolatxa i llavors sí que has de coure la remolatxa, però enlloc de bullir-la la faig al forn perquè no perdi el color. De totes maneres, un cop bullits els gnoccis canvien de color rapidíssimament! Aquest pastís fa molt bona cara!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *