Mousse de crema catalana

Data
21 de novembre de 2016
Creat per

A casa, en menys de deu dies fem anys l’Arnau, la Patrícia, en Pol i jo. Ahir ho vam celebrar amb un dinar a casa nostra i per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís:

Això de celebrar els quatre aniversaris junts condeix molt ja ja ja… amb un sol pastís bufem tots quatre les espelmes. Imagineu-vos quan vaig a la botiga a comprar tantes espelmes! 🙂

Ja feia temps que tenia ganes de fer aquesta mousse. A casa la crema catalana no ens agrada gaire, ens atipa massa després d’un gran dinar. Però en format mousse sempre queda més lleuger, i el pastís va tenir molt èxit. Fins i tot en va menjar un bon tall la més petita de la família, la Laia, de només 2 anys!

Porta una mica de feina perquè cal fer a part la crema catalana i la base de pa de pessic, però per aquestes ocasions especials bé val la pena fer un petit esforç oi? 😉

Aquí teniu la recepta:

Per la crema:
Ingredients:
• 250g de llet
• 50g de rovell d’ou
• 25g de sucre
• 20g de maizena
• ½ branca de canyella
• Pell de llimona
Preparació:
Reservar una mica de llet.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc, tapar i deixar infusionar.
A part, barrejar el sucre i la maizena. Afegir la llet reservada i els rovells i barrejar.
Abocar-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar-la sobre una safata ample ben escampada.
Espolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremar-la amb una pala de cremar.

Per la mousse:
Ingredients:
• 350g de crema catalana (tota la de l’elaboració anterior)
• 60g de clara d’ou
• 60g de sucre
• 6 fulles de gelatina
• 400g de nata del 35% MG
• Una base de pa de pessic
• Gelatina neutra
• Colorant groc i canyella en pols
Preparació:
Fer un merengue italià amb les clares i el sucre: Posar el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111º, començar a muntar les clares amb unes varilles elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118º, abocar-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguir batent fins que les clares quedin muntades. Per casa, TOT AIXÒ US HO PODEU SALTAR I FER UN MERENGUE FRANCÈS NORMAL I CORRENT.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una petita part de la nata i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar la crema catalana cremada amb la gelatina. Incorporar-hi el merengue italià.
Finalment, incorporar-hi la nata semi muntada.
Abocar la mousse dins un aro folrat amb acetato. A sobre, col·locar-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al de l’aro. Enfonsar-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reservar al congelador.
Un cop congelat, desemmotllar la mousse i girar-la del dret. Col·locar-la sobre una reixeta i banyar-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·locar-la sobre la blonda i decorar al gust.

Comparteix

Imatges de la recepta

6 comentaris a “Mousse de crema catalana”

  1. Moooltes felicitats a tots 4! Un pastís ideal per l’ocasió! M’encanta!! No acabo d’entendre una cosa… Fas la crema i dp la cremes? I a l’hora de barrejar amb merengue com ho fas amb el caramel cremat??? No jo tritures ni res? Merci guapa! Segur que el faré!
    Petunets
    Eva

  2. Hola Eva!
    Sí sí, fas la crema catalana de tota la vida, la reparteixes ben ample per tota una safata i cremes tota la superfície. Així després la mousse té el gustet del caramel tan típic de la crema (tampoc cal fer un caramel gaire gruixut, eh? 🙂 )…
    Llavors la remenes i el caramel es trenca i es desfà, no cal triturar. I pots incorporar la gelatina, el merengue i la nata sense cap problema! Fixa’t a la fot del tall, es veuen trossets foscos del caramel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *