Encara del taller de flams al Centre Cívic Montseny que vaig fer ja fa uns dies, un dels flams que va tenir més èxit:
El que em feia gràcia de la recepta era presentar un típic flam amb nata però que no fos el que semblava: el flam de xocolata enlloc del clàssic d’ou i l’escuma de iogurt enlloc de la clàssica nata muntada. L’escuma, més lleugera i àcida, contrasta bé amb la xocolata i fa que el resultat resulti molt més lleuger. Ja us dic que és el que va agradar més! Clar que la xocolata és la xocolata 🙂
Aquí teniu la recepta:
Flam de xocolata
Ingredients:
• 220g de llet
• 50g de nata del 35%MG
• 35g de sucre
• 100g de xocolata del 60%
• 2 ous
Elaboració:
Escalfar la llet i la nata. Incorporar-hi el sucre i remenar per tal que es dissolgui. Abocar-ho sobre la xocolata i remenar per tal que es fongui bé.
Incorporar els ous i triturar-ho amb el túrmix.
Repartir la barreja dins de motlles de flams i coure-ho 45 minuts a 150º al bany Maria.
Escuma de iogurt
Ingredients:
• 320g de iogurt
• 60g de nata
• 50g de sucre
• 1 càrrega de gas N2O
Elaboració:
Barrejar tots els ingredients. Omplir un sifó de ½ litre amb la barreja i carregar-lo amb una càrrega de gas.
Bon profit!
Un encert presentar el flam de xocolata amb escuma de iogurt, més lleugera que la nata.
Petons.