Neules d’ametlla de la Carme Ruscalleda

Data
12 de febrer de 2013
Creat per

Aquesta és la recepta que he triat de la revista CUINA del mes de febrer, unes neules d’ametlla, delicades, cruixents i molt lleugeres:

La recepta és de la gran xef Carme Ruscalleda, que cada mes elabora un menú de temporada en la seva secció bo i sa. En aquesta ocasió el dedica als productes d’hivern de sabors ben intensos: calçots, carxofes, bròcolis, coliflors… i proposa quatre receptes que incorporen alguna hortalissa d’hivern: uns calçots trufats, unes hortalisses d’hivern amb formatge, un senglar amb carxofes, i unes neules d’ametlla.

Aquestes neules són extremadament delicades: cruixents i trencadisses per fora, van farcides d’una escuma de sifó molt lleugera, i s’obté un contrast de textures cruixent i escumosa sensacional. Són tan lleugeres de menjar que te’n pots cruspir una dotzena en un moment! I el gust…mmm… ametlla de veritat en tots els ingredients!

La recepta és un xic complicada, ja que té algun ingredient difícil de trobar i es necessita tenir sifó. Tot i així, de tant en tant val la pena complicar-se una mica a la cuina, sobretot si el resultat és tan bo com aquest. No en va la recepta és de la gran Carme Ruscalleda, oi? 😉

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

42 comentaris a “Neules d’ametlla de la Carme Ruscalleda”

  1. Llàstima d’això del sifò que no tinc. perquè fan molt bona pinta! Sempre es poden fer buides per dins, aquestes neules, no? T’han quedat de foto! De la foto de la Ruski a la teva no hi ha diferència,quasi! Petons

  2. ooohh aquesta dona és una crak!!! quines neules tan cuques i quines ganes m’agafen de fer-les!!! em guardo aquesta recepta perque em sembla senzillament genial! a veure que em surt a mi, però! jeje petons

  3. T’han quedat molt bé Gemma, ja m’imagino el contrast de textures, deu ser deliciós!! m’agrada molt el gust d’ametlla… només dient-te que abans d’esmorzar me n’he menjat una dotzena de garrapinyades, ja ho veus oi? jeje
    Petons!!

  4. Starbase, tinc debilitat pels senars múltiples de cinc, tot i que les potències de dos també em barrufen, je je je…

    Marina, sense farcir són boníssimes, però el farcit les fa espectaculars, en aquest cas diria que val la pena fer-lo… Ja veus que al final t’hauràs de comprar el sifó 😉

    Mon, em venia de gust intentar alguna cosa una mica més complicada, que de tant en tant aquests reptes motiven molt 🙂

    Miquel, espectaculars!

    Mònica, doncs en lloc de senglar hi poses vedella… que també ha de quedar un guisat ben bo. Ja em diràs com t’han anat els pets de monja, eh?

  5. Roser, la Carme Ruscalleda és fantàstica, tot i que algunes receptes seves són una mica complicades de fer, val la pena intentar-ho. I ja veus que es poden fer amb un bon resultat, ja em diràs si les has fet 😉

    Bet, s’han de farcir al moment perquè no s’estovin les neules. Llavors el contrast és deliciós, cruixent per fora i esponjós per dins, mmm…

    Lídia i Gemma, són tan rebones i tan lleugeres que no pararies de menjar-ne… a casa no van durar ni una hora!

    Pol, eren bones, oi? I fins i tot a la Gaia li van encantar, que se les va acabar en un tres i no res 🙂

  6. Ho sigui que la recepta seria pr 2, no??? jejeje!!! T’han quedat espectaculars…super bonics!!! I segur que deliciosos…recepta de la Rusqui és èxit assegurat i per tu aquest nivell ja està superat!! 🙂
    Petunets,
    Eva.

  7. Quina pena no tenir sifó.
    Suposo que sense aquest aparell no quedaran tan maques…
    S’adivinen boníssssiiiiimes, i molt cruixents!!!
    La Carme Ruscalleda sempre fa unes receptes increibles!!!
    Petonets, gemma.

  8. Quima, són bones de veritat!

    Lluna, si les fas ja m’ho diràs, tot i que la recepta és una mica complicada, la veritat és que val la pena, te les recomano 😉

    Sion, no et va bé el sifó? Què li passa? Ostres, quina ràbia… i no el pots portar a arreglar?

    Iirs, moltes gràcies!

    Dolça, doncs ja saps què demanar pel teu aniversari, je je je… que et perds receptes molt bones!

    Nani, delicades i boníssimes, val la pena l’esforç.

  9. Eva, nosaltres ens les vam crupir entre tres! I dels tres, una era una nena de 3 anys, així que ja veus que en vam menjar moltíssimes, je je je… i tens raó, si la recepta és de la Rusqui, té l’èxit assegurat 😉

    Titanii,, sense el sifó quedaran igual de maques, però el farcit no serà tan esponjós. Però no passa res, perquè seran igual de bones!

    Dolores, si les fas ja m’ho diràs, te les recomano, ja veuràs com triomfaran.

    Nieves, tienen un sabor a almendra delicioso, y con el contraste de texturas resulta un bocado exquisito.

    Maria Dolores, moltes gràcies!

    Gemma, ja tens sifó???? Ole, doncs ja tens l’excusa perfecta per estrenar-lo, ja veuràs com el faràs servir 😉

  10. Cris, i no exagero, de veritat! Cada mossegada era molt delicada, un cruixent super prim i molt cremós i flonjo per dins, mmm….

    Laura, doncs ja saps què demanar pel proper aniversari, que amb el sifó es poden fer coses molt diferents i ben fàcils.

    Maria, un mosset deliciós. I a nosaltres també ens encanta l’ametlla.

    CristinaT, sense el sifó també les pots fer, el farcit no quedarà tan esponjós però seran igual de bones. I la massa de fora es fa sense sifó 😉

    Jordi, a tu que t’agrada tan la cuina, és un estri que has de tenir! Ja saps què demanar pel proper aniversari 😉

    Alfons, ho has dit perfecte, la combinació de textures és sensacional.

  11. Sandra, el praliné el vaig comprar fa temps a Barcelona. L’inconvenient és que el venen en quantitats massa grans, però com que no es fa malbé, ja en tinc per tota la vida, je je je… 🙂

  12. La Rusqui és the best!!!!! Rusqui power!!!
    Ara bé… tu no et quede curta! T’han quedat de conya!!!
    Si ja li deia jo al Miquel que el sifó té moltes aplicacions i va ser una bona inversió!!! Li hauré d’ensenyar tot el que fas tu! Jajajajajajaja!
    Molts petons!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *