Gemma Clofent

Gemma Clofent

La Gemma Clofent es va aficionar a la pastisseria des de ben petita. Nascuda en el si d’una família poc llaminera, aviat va esdevenir l’encarregada d’elaborar els pastissos d’aniversari per tal de substituir els comprats a la confiteria, que trobaven excessivament dolços. La coca de iogurt la va portar al tiramisú, passant per les magdalenes o el pastís de formatge. Així va néixer la seva afició a la pastisseria. Tan és així, que el 2010 decidí formar-se professionalment estudiant a escoles com BellArt i Espaisucre, on es va especialitzar en Pastisseria de Restaurant.  Des de llavors, ha convertit la seva afició en professió.

De mica en mica el seu receptari es va anar ampliant i aviat va omplir moltes pàgines manuscrites en una llibreta d’espiral. Avui dia, però, les noves tecnologies n’han facilitat tant l’arxiu com la seva difusió: des del 2006 manté el blog La cuina de casa, que conté les receptes que va elaborant.

En generalitzar-se l’ús d’Internet s’ha creat una comunitat ben avinguda a l’entorn dels blogs de temàtica gastronòmica, on “La cuina de casa” hi té un paper ben actiu. Si busqueu alguna recepta dolça o si voleu estar al corrent de les trobades i classes que es fan, no dubteu a visitar La cuina de casa.

Comparteix

80 comentaris a “Gemma Clofent”

  1. Hola Gemma, enhorabona per el teu nou blog. M’agradaria comentar-te una cosa sobre els rotlles de provalonem. Com tu has fet per enrotllar-los sense que se’t trenquin, perqué ja deus haver vist que se escuarteren tots quan els vols enrotllar.
    Petonets,
    Laura.

  2. Laura, tria un provolone ben tendre, poc curat. Si es massa sec llavors es quan s’esquerda tot en formar el canelo…
    I tambe has de fer el tall ben fi, com mes fi mes facil es enrotllar el formatge 😉

  3. Moltes felicitats pel blog! Quin nivell!!
    Encara que estic a anys llum de tu…jo també acabo de començar una web de cuina…i sóc de Sabadell! Jo no m´hi dedico de forma professional, només m´agrada cuinar bé de tant en tant..
    una abraçada i segueix així! Impressionant!

    Marta

  4. Hola Gemma !!

    Soc l’Àngels del blog dels racons de Catalunya…al descobrir i he vingut a saludar-vos
    Hem tingut alguns problemes que ens han tingut enfeinats i encara no us havia pogut visitar
    Si no et fa res faré un tomb per casa teva, i et convido a la nostra
    El meu fill es pastisser..pero a casa practica poc..osigui que em tinc que buscar la vida..jajjaj
    ja se sap..el mes calçat…..

    Bona nit i bon profit!!

  5. Uauuuuuuuuuu! però quina sorpresa Gemma , moltes felicitacions per aquesta nova pàgina dins la revista cuina .Em fas molt molt feliç perquè sempre m’agradat molt la teua professionalitat, bon fer, simpatia,i …vaja que ja no puc dir més.

    Per fi el pose cara, aiiii! tenies que sortir sense la paleta, ho deixem per més endavant…

    Molts d’anys i que continues disfrutant amb les teues receptes, que nosaltres les tastarem també.

    Una abraçada.
    Amparo

  6. Ei Gemma, et felicito pel teu blog!!! Ja fa temps que et segueixo i m’encanten les teves receptes!!! Cada dia vaig mirant el blog a veure què hi ha de nou!!!
    M’agrada molt cuinar, sobretot fer postres i el teu blog és ideal!!!
    Només et volia dir que espero que no et faci res que reescrigui les teves receptes al meu facebook!!! Resulta que quan fem trobades amb amics o família he tendit a portar postres i em demanen d’on les trec. Llavors els ho dic i a altres els ho passo via facebook. Espero que no et molesti!!!
    Moltes gràcies per ensenyar-nos noves i espectaculars receptes que es fan molt fàcilment i et fan quedar com un senyor, o una senyora!!!
    Apa, ja t’aniré comentant el que vaig fent!!!
    Moltes gràcies altre cop!!
    Petonets!!!

  7. Hola Gemma,

    t’escric per oferir-te enviar-te informació sobre temes de cuina (instruments, novetats, nens…) perquè en puguis fer ressò. Si t’interessa necessitaria un mail de contacte.

    gràcies i enhorabona pel blog!!

  8. bon dia Gemma,
    desde que he descobert el teu blog i ja fa mes d’uny any m’he animat molt a cuinar cosetes! m’encanta!!! i sempre quedo be amb els cnvidats. ets genial! ho expliques d’una forma super facil!!
    pero, tinc un problema, he fet panellets i no m’han acabat de convencer, he mirat al teu arxiu i veig els que vas publicar l’any passat, pero comentes que t’agradaven mes els del any alterior… i no trobo l’arxiu. Dius que portaven una mica de patata…
    podries passar-me la recepta?
    moltes gracies i endavant! no deixis mai de ensenyar-nos tantes maravelles!

  9. Hola Gemma, vull fer amb els meus nois el pastís de tortuga, però com que a casa els encanta la xocolata pensava farcir-lo amb la xocolata del pastís de xocoadictes. Com ho veus? Em pot funcionar?

    Ahh!! Felicitats per el bloc, ja fa temps que et segueixo 😉

  10. Gràcies Gemma, m’ho apunto.
    Aquest cap de setmana amb l’AMPA de l’escola fem la castanyada i un concurs de coques. Aquest any farem la tortuga!!

    La recepta dels panellets està super ben encertada i explicada, boníssims!!!

  11. hola Gemma,
    primer felicitar-te per aquest blog que tens, m’agrada moltíssim, estic ben enganxada!
    Ja he fet algunes receptes teves i aquest cap de setmana vull fer la Mousse de caaramel i natilles, però tinc un dubte.
    Dius que cal posar-lo 2 hores al congelador perquè qualli, però i deprés el guardes a la nevera, o l’has de menjar congelat?
    jo pensava fer-lo un dia abans, ho puc fer?
    Moltes gràcies

  12. Hola Gemma, ets una crac de la cuina, tot és boníssim. Escolta les receptes del David Lienas de la última classe les penjaràs, és que han de ser molt bones i per fer-ne alguna per aquestes festes. Moltes gràcies i felicitats per el teu blog.

  13. Hola Gemma!
    Descubrí tu blog casi por casualidad y he de decir que me he enganchado, que pinta tienen todos tus postres, pero viendo una receta que quiero hacer para estas fiestas te quería preguntar una duda, hiciste un pastel de mousse de nutella donde uno de los ingredientes en glucosa, en donde vivo no la encuentro, me podías decir si la puedo sustituir por algún ingrediente parecido?
    Gracias de antemano y felicidades por tu enorme post.

  14. Hola ,Gemma, com serà el resultat si hen lloc de nata o crema de llet utilitzo crema vegetal (avena,arrós) i en lloc de llet de vaca utilitzo de cabra o d’avena ??? gràcies

  15. Ostres!!! Acabo d’al·lucinar! A mi sempre m’ha encantat trastejar per la cuina i fes postres per tothom! Però això és massa! Tingues per segur que visitaré el teu blog mil i una vegades! És fantàstic! Felicitats per la bona feina!

  16. Hola Gemma. Des que et vaig descobrir he intenta fer alguna coseta. Jo fa poc he fet un bloc i avui he fet una entrada parlant del teu per a que la gent s’animi a fer postres. Gràcies perquè jo que sempre he tingut por a fer-ne, amb les teves receptes m’he animat a fer alguna coseta. I en seguiré fent, segur.

  17. Hola Gemma,
    Vaig descobrir el teu blog vagarejant per internet un dia que buscava una nova recepta de pastís per fer per a la meva família (fugint dels pastissos classics de poma, pinya, etc) Em vaig fixar amb la tarta de santiago amb compota de poma i l’he fet dues vegades. Ha tingut un èxit bestial! Per dir-te que amb ella -la tarta- avui he guanyat un concurs de pastissos de l’agrupament del meu fill. Moltes gràcies! Espero animar-me amb noves receptes. No sé com ho expliques que sembla tan senzill i que anima a provar-ho!

  18. Hola Gemma, Enhorabona pel blog! m’ha fet gràcia perquè diria que vas ser professora meva de matemàtiques i al veure el teu nom m’ha cridat l’atèncio. 🙂

    Seguiré les teves receptes!

  19. Hola Gemma! Quiero felicitarte porque eres genial, no te imaginas las horas que me paso mirando tus recetas, bueno y probando de ir haciendo alguna, jijiji.
    Esta semana santa mi hermana y yo nos volveremos a animar a hacer las monas típicas de Tarragona y algunos pueblos de la comunidad Valenciana, están buenísimas, además de que nos traen muchos recuerdos, que simple verdad?unas monas?pero así es Gemma.
    El caso es que no he encontrado ninguna receta en tu blog, más que nada por si se nos escapa algún detallito; me gustaría enviarte una foto para que vieses las del año pasado, pero no se puede verdad?

    De todos modos gracias y hasta pronto!

  20. Hola de nuevo!
    Gemma tengo tres dudas, si me pudieses ayudar…:
    – La yema es lo mismo que la crema pastelera?
    – El pastel San Marc lo puedo congelar?
    – Cómo puedo quemar la yema, es que yo no tengo “bufador”?como crees que me quedaría si cojo la última capa del bizcocho la cubro de yema y la pongo en el horno (gratinador)?
    Gracias, una vez más.

  21. Estimada bloguera,

    Soy David Comas de Inforpress. Nos gustaría invitarte al evento que organiza Marcilla el próximo miércoles 4 de Mayo de 2011 con motivo del lanzamiento de su nuevo producto.
    Puesto que a través del formulario no puedo enviarte la invitación, necesitaría que me remitieras tu correo electrónico. Puedes mandarme tu correo o hacerme cualquier consulta en el correo dcomas@inforpress.es

    Muchas gracias por tu colaboración,

    David Comas
    Dpto. Salud y Consumo
    Inforpress Grupo

  22. Carolina, et contesto les preguntes:

    – La yema no és el mateix que crema pastissera, la recepta és molt diferent. L’autèntica yema no porta maizena, en canvi la crema pastissera sí. A més, la crema pastissera es fa amb llet i la yema no.
    – No he provat mai de congelar el pastís san Marc, només he congelat el pa de pessic. I el dia abans de menjar, agafo el pa de pessic del congelador i acabo el pastís.
    – Per cremar també venen unes pales o unes resistències que s’endollen al corrent. Van molt bé i no són tan cares com un bufador. Jo no ho faria amb el gratinador! Abans el serviria sense cremar, que també queda molt bonic ;).

    Espero haver-te ajudat! 🙂

  23. Gemma; No trovo el teu e-mail… he deixat el comentari, que m’apuntis a la classe del David, i t’he dit en el comentari si hauría algún problema, per puguer tocar l’acordió, encara que fossin un parell de peçes, una peça sería el brindis de La Traviata per felicitar el David i puguer brindar amb ell aquets postres de primavera i l’altre… un vals, o una habanera…? Digu’em si hagués algún problema per puguer tocar, tens el meu e-mail i també tens el meu teléfon? és el 662144199. Salutacions Gemma¡¡.

  24. Hola Gemma, estàs fent una molt bona feina amb aquests postres.
    Tens molt bon gust per a combinar gustos i colors…ja sabem que els dolços entren primer per la vista.
    Jo he sigut Oficial de Primera de Pastisseria….i potser t’interesarà veure les meves receptes de pastisseria que tinc al blog, encara que també cuino molt…..i , per acabar, ara em dedico a la informàtica. Espero el teu feeback respecte al meu blog.
    T’ho agraeixo sincerament.
    Gràcies i ànims que ho fas molt bé !!!

  25. Hola Gemma,
    Sóc David Medrano, productor del porgrama de cultura i oci “tot és comèdia” de cadena SER Catalunya (dissabtes i diumenges de 12h a 14h amb Rosa Badia). Si és possible m’agradaria contactar amb tu. Demà dijous dia 23 ens agradaria fer-te una entrevista per telèfon per parlar del teu bloc.
    Si no és molèstia agrairia que em diguis aguna cosa per tal de saber si serà possible.
    Gràcies.

    David Medrano
    dmedrano@prisaradio.com

  26. Bon dia Gemma.

    No t’has plantejat la possibilitat d’obri una escola-taller de passtiseria, Seria fantastic poder veure in situ com s’elaborant aquestes receptes. Per alumnes no tindrias que patir. A mi ja pots apuntarme.

  27. Hola, tinc una pregunta, vaig fer el pastis Gateau Frangipanne del Valeis i la base de pasta brisa m’ha quedat molt seca i de color blanc que puc fer? La vaig possar tal i com bé al paquet. I un altre pregunta, amb quin tipus de motllo ho fas? perque ho vaig fer amb un que tinc per fer cocs de teflon, i em va costat Déu i ajut per desmotllar-ho ja que es trencava.
    Moltes gràcies pel teu temps i felicitats pel blog.

  28. Avui he vist que vas a fer un taller de mones a Manlleu… quina gràcia m’ha fet veure-ho! Molta sort i que vagi molt bé!
    Conec algunes nenes que vindran a aprendre, són amigues de les meves filles, ja et faran suar, ja 😉

  29. hola gemma,m’agradat molt el teu blog,hi han receptes mol interesants,tinc ganes de provarne alguna,pero avans tinc de fer la mona !!! es que toca.ja t’explicare com ha sortit.fins un altre

  30. Hola Carme,
    Quina il.lusió el teu comentari! Estic segura que la mona et quedarà genial i tindrà molt èxit
    I, sobretot, si dilluns de pasqua voleu pujar a la Roureda estarem encantats!!
    Per cert, el dissabte 26 de març torno a fer un taller a Manlleu, sobre postres de restaurant a casa. Us apuntareu?

  31. hola gemma,ja le fet!la mona!!ha sigut bonissima!tot i que l’aspecta no era tan aconseguit com el teu,ja que m’ha fet una mica de pendent.a totom li ha encantat imaginat que eram sis i ens l’hem acabat tot i que hem fet un bon dinar,aixo si estem tips a petat.aixo que em dius del 26 de març deus voler dir de maig no?en parlare em l’anna igual ens hi apuntem!

  32. Hola Gemma! Jo també he fet la mona! Bé de fet està en camí una segona mona. La única queixa que he tingut és que era petita. Moltes gràcies per tots els consells que ens vas donar!

  33. Carme, ja t’he escrit per mail 😉

    Maria, estic molt contenta del teu comentari, m’alegro que hagi estat un èxit, la millor senyal és que la queixa fos la mida massa petita, je je je… ara la segona ja la podràs fer més gran 🙂

  34. Hola Gemma,
    Segueixo molt el teu blog, que m’encanta, i tinc molt presents les recomanacions que hi fas. Tinc moltes ganes de fer un pastis rectangular gran, d’uns 35×25 cm., pero tinc un gran problema: no hi ha forma de trobar un motllo d’aquestes dimensions. No ho entenc, perque veig receptes que el fan servir…. I no crec que sigui sobre la mateixa bandeja de forn… No se… Tens alguna idea per donar-me? Saps d’alguna botiga? Gracies i felicitats pel blog.

  35. Angels, com són els pastissos grans que has vist? Si és de capes de pa de pessic, a les pastisseries els couen diractament a la llauna del forn i després munten les capes una sobre l’altre.
    Però sí que existeixen moltlles rectangulars molt grans, normalment només són els laterals… Mira auqesat botiga, és per professionals però potser trobes el que busques:
    http://www.solegraells.com/tienda/

  36. Gemma, el que m’agradaria fer es un pastis camp de futbol cobert amb fondant. N’he vist alguns i per aixo penso que deu existir…pero de moment no ho he vist a cap botiga, ni fisica ni virtual. Ho haure de fer amb dos de quadrats…. A la que em dius tampoc n’hi ha. Be, gracies per l’ajuda.

  37. Hola Gemma, t’he trobat recomanada per la Nus i la Lourdes, mares del Teresa Claramunt on ha començat el meu fill gran de P3. Tinc un blog, soc escriptora per nens, i buscava recomanar altres blogs de cuina per les mares i m’han parlat del teu. M’ha encantat!! Ets una professional de cap a peus o d’espàtula i cullerot! Així que quan acabi el meu post sobre blogs de cuina posaré el teu amb un link. I provaré de fer jo mateixa alguna de les teves receptes. Una abraçada i felicitats!!

  38. Hola Núria, m’aelgro que t’agradi el blog 🙂
    Les meves nebodes també van al Teresa Claramunt, fan 4t i 6è.
    Ja estaré pendent del teu post sobre blogs de cuina, és un tema que dóna per molt, je je je…
    I a veure si t’animes a provar alguna recepta, que ja he vist el teu pastís de xocolata espectacular!

  39. hola gemma,he provat de fer la panna cotta de vainilla i ha sigut un exit,no he tingut cap queixa i a mes tambe ja tinc al congelador el crumble de cacau (aixo si que es una marevella) i he provat de fer el que vas explicar amb fruites,tambe ha tingut exit,estic mol contenta al meyns aquestes postres agraden a totom!
    moltes gracies per compartir amb nosaltres les teves receptes!!!!!

  40. Hola Gemma,veig que tens un blog??M´el dius??’.Per cert..que s´ha de fer per anar als tallers de caprabo?.El mes que be encara ho faran?Gracias.

  41. hola gemma,cada vegada que obro el teu blog…m’enganxo mirant i apuntant receptes..també n’he fet alguna amb bon resultat
    el motiu d’escriure es per preguntar per la base de pa de pessic d’ametlles que poses al pastís de mousse de xocolata amb profiterols sorpresa…no trobo la recepta
    gràcies per tot de lo que ens fas gaudir

  42. Hola Gemma.
    Vaig assistir el curs de postres amb moniatos i castanyes. Em va agradar moltíssim, vaig empendre molt trucs d’aquells que m’agraden…
    Per aquesta castanya vaig fer el pastís de maniatos. Va agradar moltíssim, es boníssim.

    Felicitats!!!

  43. Anna Maria, el pastís de moniatos és boníssim! M’alegro que us agradés 🙂
    Has provat de fer el púding de castanyes?
    A veure si tornem a coincidir a un dels cursos a Manlleu 😉

  44. Hola Gemma,
    Vull demanar als reis una batedora/amasadora, pero essent prudent amb el preu, clar…. Ja m’agraden les de 400 euros i més…pero tampoc es tracta d’aixo!! El problema es que m’estic tornant boja mirant models i no acabo de saber que necessito. Ja posats voldria que servis per fer una mica de tot, pastissos, cremes, mases… a un nivell domestic i tampoc la faria servir cada dia, ni molt menys…. Em pots recomanar alguna, si us plau?

  45. Angels, em sap greu, però jo només he treballat amb la KitchenAid i la Kenwood, no conec altres marques més casolanes… Les que et dic jo són perfectes, però potser es passen del teu pressupost…

  46. Hola Gemma!
    Et FELICITO per el teu blog, es una passada!!! fa temps que et segeixo, sols voldria saber si hi ha algu que publiqui les receptes de la Mireia Carbo, aquestes que comentes tot sovint. Gracies per tots els bons moments que ens regales amb les teves publicacions. Montse

  47. Hola Gemma, sóc el Xavi de Sabadell, he trobat el teu blog per casualitat! Ens coneixem des de fa molts anys, del món musical… M’alegro de saber de tu i de veure que fas coses tan xules! Feia com vint anys que no tenia notícies teves. Un plaer i fins aviat! Petons

  48. Xavi de Sabadell?? Ostres, conec uns quants Xavis de Sabadell 🙂
    No sé qui ets, potser si em diguessis alguna cosa més…
    De totes maneres, m’alegro del retrobament! 😀

  49. Hola Gemma,
    Vull fer la teva mona de xocolata pero tinc un parell de dubtes:
    Per quina mida de motllo son les proporcions que poses? Jo voldria fer-la en un de 20.
    Com enganxes els fideus de xocolata a la pared del pastis?
    Gracies.

  50. Aquestes proporcions són per un motlle petit, d’uns 18cm.
    Per 20cm fes 4 ous, 120 de sucre, 90 de farina i 30 de cacau
    Els fideus s’enganxen amb la xocolata de la cobertura, directament amb la mà: agafo un bon grapat de fideus amb una mà i l’acosto a les parets banyades de xocolata, s’enganxen sols amb molt facilitat. (va molt bé col·locar la mona sobre una reixeta rodona com la del microones, amb un plat a sota, tan per banyar-la com per enganxar els fideus)

  51. hola gemma,fa dies que estic miran quin dia aniras a fer curset a manlleu i no ho veig que hi siguis cap dia,que no hi aniras cap dia aquesta temporada?et trobem a faltar!les teves receptes i consells ens van d’allo més bé.gracies

  52. Hola Carme!
    Estem mirant quin dia puc venir a Manlleu, segurament serà un dijous de juny… Espero que puguis venir, encara que no sigui un dissabte 😉
    Gràcies per la teva visita! 🙂

  53. Hola Gemma,
    La mona de xocolata va ser tot un exit!!. Va agradar tant que la torno a fer com a pastis d’aniversari. Pero aquesta vegada ho fare en un motllo rodo de 26 perque es pel cole. Em podries dir les mesures del pa de pesic i de la trufa? Ja se que m’estic fent pesada…..ho sento…la bona noticia es que ja no tic mes motllos. 😉 Gracies per tot.

  54. Hola Angels, m’alegro que la Mona fos un èxit 🙂
    Per un motlle de 26cm fes el doble de la recepta que hi ha a la Mona de Xocolata, tot multiplicat per dos, la trufa, la cobertura, la melmelada i el pa de pessic (de 6 ous).
    I vigila que manipular un pastís de 26cm costa més que un de 18cm, eh? 😉

  55. Hola Gemma, soc la Carme i tinc una fruiteria i com podràs veure, un blog poc actiu doncs tinc poc temps per dedicar-hi, intento que les receptes siguin de fruites i verdures i que com a mínim jo les he cuinat fins que m’han agradat..
    En aquests moments estic intentant muntar uns tallers de cuina per els clients de la botiga que serán gratuïts, com que no tinc ni idea de cursos de cuina doncs soc autodidacta volia preguntar-te si creus que serà gaire difícil de preparar-los?, estem a un poble de la provincia de Barcelona i no sé si prepar-ho amb cuiners o fer-ho en plan “compartim experiéncies”, donada la teva llarga trajectória en els cursos de cuina he pensat que podries orientarme una mica. Gràcies per endavant.

  56. Bon dia Gemma! El meu nom és Martina i estic realitzant un treball per a la UIb sobre la llengua que s’empra als blogs. El teu ha estat un dels blogs escollit per al treballs, per això agraïria molt la teva col·laboració per respondre quatre preguntetes molt ràpides. Em pots trobar a l’adreça: martinantr@gmail.com Moltes gràcies per la teva atenció!

  57. Gemma!
    L’aspecte dels pastissets sensacionals, i el gust de la confitura també… Em queda pendent millorar la tècnica del farciment. Pots resumir els “trucs” perquè la massa ens quedi ben rodona (aplanes massa entre 2 paper de forn i llavors amb un motlle talles la forma, p.ex.?) i com segellar-la bé i evitar que s’esquerdi (potser no omplir massa?). Mil gràcies i bona cuina!

  58. Hola gemma, ahir vaig venir al curs de bunyols de Manlleu,avui he probat en la manega pastelera i molt be, l’unica cosa es que el segon cop que he fet masas m’ha quedar un pel esclerisada, hi he posat mes farina ,he fet be?gracies

  59. Hola Carme,

    Ostres, no he provat mai d’afegir farina un cop feta la pasta choux… Com t’ha quedat? Ha fet grumolls la farina? I els bunyols s’han inflat bé quan els has fregit? El millor és afegir els ous a poc a poc sense passar-se, perquè arreglar la massa quan ha quedat massa líquida és difícil… Però vaja, que si el resultat us ha agradat, segur que has fet bé!
    I moooooolt bé això de la màniga 😉

    Ens veiem al proper taller!

  60. Hola gemma,
    Primer de tot et volia felicitar x la teva bona feina!
    Et segueixo des de fa molt temps i sempre recorro a tu per trobar noves idees x els postres que sempre m’encarreguen a les trobades!
    Avui he portat una baklava i l’he fet segons la teva recepta de nous però hi he trobat algunes coses que volia mirar de solucionar amb la teva ajuda: les capes que van sobre les nous no s’han enganxat gaire i es podien separar facilment entre elles… També penso que s’ha cuit massa i les nous de sobre han quedat cremades. Per últim l’almibar era molt bo pero hem pensat entre tots que n’hi havia massa i quedava excessivament dolç…potser no li hauria d’haver posat tot…
    He seguit exactament totes les quantitats pero no m’ha quedat com a tu ni molt menys!
    El que mes em neguiteja es això que les capes es separin tan facilment…
    Si em poguessis contestar x mail em faries un favor!
    Moltes gràcies!!

  61. Hola Nora,
    Tinc dues receptes de baklava, imagino que has fet la del David Lienas.
    Les capes de dalt les has pintat amb mantega? Així s’enganxen i no es separen tant… I li has marcat els talls? Ah, i també se m’acut, has posat la funció de ventilador al forn? Això pot fer que s’assequi més i es cogui massa… Jo sóc anti ventilador per la majora de coccions.
    Les nous que s’han cremat, estaven per sobre la pasta fil·lo? Has d’acabar la part de dalt amb pasta fil·lo, així protegeixen que no es cremin les nous. De totes maneres, cada forn és un món, i potser el teu no l’has de coure tan fort… de fet, si mires l’altra recepta de blaklava, veuràs que la vaig coure tota l’estona a 180º. Has de descobrir la temperatura i el temps que et va millor a tu.
    Respecte l’almívar, SÍ, la baklava és extremadament dolça, empalgosa a tope. Són postres tradicionals turques i ells cuinen amb el sucre pels núvols. L’única manera d’adaptar-lo a nosaltres és posar una mica menys d’almívar. Mira’t l’altra recepta que et dic, que no porta mel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *