Espuma de natilles amb taronja i cardamom verd

Data
27 de gener de 2013
Creat per

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de natilles. La meva aportació és una espuma de sifó feta amb unes natilles aromatitzades amb cardamom verd.

El sifó és un estri que dóna molt de joc però que a la majoria de cuines casolanes està infrautilitzat; queda arraconat al fons d’un armari i només surt en àpats especials. En canvi, a mi m’agrada fer-lo servir sovint, ja que et permet elaborar postres vistoses que es preparen en un moment. Fins i tot més ràpides de fer que una bona i senzilla macedònia…

Les natilles d’avui les he aromatitzat amb cardamom verd, una espècie poc coneguda aquí però molt comuna a la cuina asiàtica i àrab. Amb les espècies em passa una cosa ben curiosa: agafo carinyo a una espècie concreta i durant una temporada la poso a tot arreu. Recordo amb nostàlgia les temporades de l’anís estrellat, el gingebre, el curri o la fava tonka… Ara ja us podeu imaginar que és el torn del cardamom verd 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 350ml de nata líquida per muntar
• 50g de sucre
• 3 rovells
• Ratlladura de taronja
• 2 cardamom verd
• Una càrrega de N2O

Preparació:

Infusionar la nata amb el cardamom verd i la pell de taronja. Colar.
Fer una crema anglesa amb la nata, el sucre i els rovells. Deixar refredar.
Omplir un sifó de ½ litre i carregar amb una càrrega de gas N2O.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

39 comentaris a “Espuma de natilles amb taronja i cardamom verd”

  1. He utilitzat poc el cardamom, i encara menys el sifó, amb la il·lusió que em va fer quan m’ho van regalar!!! a veure si m’espabilo amb ell.

    M’agrada aquesta proposta teva!
    Petonets

  2. Ja el nom es molt sugerent!! i m’estas fent agafar enveja amb el tema del sifó!! l’hauré de demanar per el meu cumple a veure si cau!! perquè amb la pinta que tenen aquestes postres… segur que el faria servir un munt!!
    petonets!!

  3. No he provat mai el sifó, però ja veig que surten unes textures molt maques. T’han quedat molt bé les natilles, i el cardamom avegades el faig servir per donar gust al te, l’hauré de provar en plats i postres.
    Una abraçada

  4. Qué bo! jo no tinc sifó, però suposo que fent unes natilles sense fer-les espuma també han de quedar bones… I el cardamom no l’ he fet servir mai, deu tenir un gust ben peculiar, no?

  5. No tinc sifò, però no se si algun dia faré que caigui com a regalet… ;P has fet una recepta molt xula!!! Moltíssimes gràcies reina. recorda deixar l’enllaç, please. petonets

  6. Fan una pinta deliciosa aquestes natilles. I la presentació encara les fa més abellidores. Això d’usar el sifó em fa ganes de comprar-me’n un. A veure si per al pròxim aniversari…

  7. jo a casa no tinc sifó perquè pecisament penso que em quedarà arraconat… però amb aquesta escuma…, potser de cara el Nadal que ve l’haurem de posar a la llista!!
    petonets

  8. Una altre recepta per poder fer amb el sifó de casa!!! :’) Moltes gràcies!! Sempre penso que li trec molt poc profit! Han d’estar boníssimes!!!! Saps que tinc cardamom a l’armari de la cuina? Però últimament només el posava al Gintònic! Jajajaja! Molts petons Gemma!

  9. ¡Hola amig@!

    Navegando por la red, aquí estoy y lo que veo me encanta. Espero que no te moleste pero quería pararme a saludarte.
    También aprovecho para animarte a continuar en esta misma línea, ya que haces un trabajo realmente bueno que resulta muy gratificante para los lectores, como es mi propio caso.
    Aprovecho también para desearte una feliz entrada de semana, llena de éxitos así como momentos agradables.
    Con tu permiso estaré por aquí, por tu rincón para leerte más a menudo.

    Saludos desde felicidadenlavida;
    Un abrazo,
    Francisco M.

  10. Roser, a mi també m’agraden les espumes perquè resulten unes postres molt més lleugeres i, per tant, menys calòriques 😉

    Sandra, ja veig que coincidim en tot! El cardamom verd és molt intens, i té una aroma que a mi em sembla molt exòtica…

    Marylou, crec que això del sifó ens passa a tots… i mira que és fàcil de fer servir! En un moment prepares unes postres espectaculars per sorprendre als convidats.

    Laura i Dolça, doncs ja l’esteu demanant pel proper regal d’aniversari, que ja veureu com val la pena. Això sí, no us ha de fer mandra de provar noves receptes, ej? 😉

    Dos entre bambalinas i quima, m’alegro que us agradin les natilles, la veritat és que queden molt lleugeres i aromàtiques, a casa han agradat molt.

  11. Dolores, això no pot ser!!! Sense estrenar??? Doncs ja hi estàs posant remei, que ja veus que aquesta recepta no té cap secret 😉

    ANABDN, gràcies al sifó queden super lleugeres. I no és gens difícil de utilitzar, a veure si el demanes pel proper regal d’aniversari, je je je…

    Alfons, a tu també t’agrada el cardamom verd?

    Cris, m’acaves de donar una gran idea, jo sempre prenc te verd per esmorzar, demà hi posaré un cardamom verd que segur que quedarà millor!

    Silvia i Cristina, el sifò és d’aquelles coses que t’han de regalar, perquè un mateix no s’ho compra mai… però el proper aniversari ja sabeu què posar a la llista 😉

    Isabel i Núria, m’alegro que us agradin!

  12. Anna, i tant, pots fer unes natilles normals sense sifó i aromatitzar-les amb el cardammom. A mi m’agrada perquè té un gust mentolat molt sorprenent que combina molt bé amb la taronja.

    Miquel, el sifó és ideal per quedar molt bé davant d’uns convidats ben exigents 😉

    Judith, ara ja he deixat l’enllaç 😉 I moltes gràcies per organitzar el Memòries!!!

    Francesc, trobo que les postres presentades en copa sempre queden més elegants, oi? 😉

    Marina, no sabia aquestes virtuts del cardamom verd… així que cap remordiment per menjar aquestes natilles de postres, je je je…

    Lídia, jo també ho pensava, però el faig servir més del que em pensava, fins i tot en plats salats. Faig unes espumes de moniato, coliflor o parmesà molt bones 😉

    Neus, el cardamom és poc habitual aquí, oi? Queden unes natilles diferents, tant per la textura com pel gust…

  13. Maria Dolores, jo tampoc ho havia provat mai, i combinat amb la taronja ens ha agradat molt. Si ho proves ja m’ho diràs 😉

    Silvia, me alegro que te guste!

    Eva, més lleugeres i amb menys calories, que això també és important, je je je…

    Nuni, cardamom al gintònic?? Ostres, no ho sabia i penso que ha de quedar boníssim! Si tens sifó i tens cardamom, no tens cap excusa per no provar aquestes natilles, eh?

    Pol, aquestes són les meves receptes preferides 😉

    Mònica, ja veus que el cardamom verd s’està posant de moda, je je je… al final l’hauràs de comprar per tastar-lo!

    Maria i Sión, la presentació en copes sempre queda més elegant, oi?

    Francisco, bienvenido a mi blog, me alegro que te guste 🙂
    Puedes pasar por aquí siempre que quieras, muchas gracias por tu visita!

  14. Gemma, quan la preparació surt liquida i no espumosa a que es pot deure? La nata sempre ha de ser per muntar o es pot fer servir nata liquida per cuinar?
    Gracies
    Carles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *