Lemon pie

Data
14 d'octubre de 2015
Creat per

Avui porto una recepta molt semblant a les tartaletes individuals de lemon pie, però aquest cop en format pastís:

La recepta és gairebé la mateixa, però la crema de llimona no porta gelatina. S’aboca sobre la base quan està a temperatura ambient, i es deixa refredar bé abans de posar-hi el merengue. Tan si és en format individual, com si és en pastís gran, és una recepta que té l’èxit assegurat!

Base sablée
Ingredients:
• 250g de farina
• 100g de sucre
• 150g de mantega
• 1 ou
Preparació:
Barrejar el sucre i la farina. Incorporar la mantega pomada i barrejar. Afegir l’ou i barrejar el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
Entre dos papers de forn, estirar-la amb un corró. Col•locar-la dins un motlle de tarta desemmotllable i punxar-la bé amb una forquilla. Reservar-la una estona al congelador per tal que agafi fred.
Posar un pes a dins, tipus cigrons secs o similar, i coure-la 15 minuts a 180º. Retirar el pes i tornar-la a posar al forn fins que quedi ben daurada. Deixar refredar i reservar.

Crema de llimona
Ingredients:
• 450g d’aigua
• 150g de suc de llimona
• 2 ous
• 150g de sucre
• 40g de maizena
• 50g de mantega
Preparació:
En un cassó, barrejar el sucre amb la maizena. Incorporar el suc, els ous i barrejar. Incorporar l’aigua i barrejar.
Posar el cassó al foc remenant contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retirar del foc. Incorporar la mantega i deixar refredar una mica. Abocar-la sobre la base ja cuita i reservar.

Merenga
Ingredients:
• 150g de clares d’ou
• 290g de sucre
• Sucre en pols
Preparació:
Posar el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixar bullir fins que arribi a una temperatura de 119º.
Posar a muntar les clares amb unes varilles elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119º, abocar-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguir batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
Omplir una màniga pastissera i repartir la merenga per sobre la crema de llimona.
Espolsar amb sucre en pols i cremar-lo amb l’ajut d’un bufador.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *