Pastís Cremós de Xocolata Blanca

Data
20 de setembre de 2006
Creat per

Fa uns dies van venir a sopar uns amics escaladors, amb la intenció de compartir les fotografies fetes durant els nostres viatges a Sardenya. Aquesta illa és un paradís de l’escalada esportiva: quilòmetres i quilòmetres de parets espectaculars d’una roca calcària de qualitat excepcional.

Vaig pensar que mentre disfrutàvem recordant les escalades fetes aquestes últimes vacances, seria fantàstic degustar un pastís dolç amb una textura cremosa de xocolata blanca no apte pels poc llaminers.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 200g de xocolata blanca
  • 300g de nata líquida per muntar
  • 40ml de licor de cirera
  • 3 rovells d’ou
  • 2 fulls de gelatina
  • 400g de cireres
  • 80g de sucre
  • 20g de mantega
  • pebre negre
  • melindros o galetes per la base

Preparació:

Desossar les cireres i saltar-les en una paella amb la mantega i el sucre. Afegir la meitat del licor i pebre negre mòlt al gust.
En uns motlles cilíndrics individuals (d’uns 8cm de diàmetre) fer una base amb els melindros esmicolats i emborratxar-los amb el suc de les cireres.
Posar la gelatina a remullar.
Fondre la xocolata al bany Maria. Afegir la gelatina remullada, el licor restant i els rovells d’ou. Incorporar delicadament la nata muntada. Repartir la mescla pels motlles, posant 3 o 4 cireres a dins.
Deixar refredar els pastissets a la nevera, desmotllar i decorar amb les cireres i el suc de la seva cocció.

Bon profit!

Comparteix

0 comentaris a “Pastís Cremós de Xocolata Blanca”

  1. Hola Gemma! He intentat fer el pastís, i dic intentat perquè no me n’he sortit.
    No m’ha quallat, però penso que és un problema de la nata. Jo havia sentit que no es pot fer gelatina de pinya ni de Kiwi, llavors com has fet la capa superior, amb fulles de gelatina? o amb la gelatina en pols neutra, o amb sabor??
    A més volia preguntar si les quantitats descrites són per un sol pastís.
    Moltes gràcies.

  2. Hola Anna, perdona que hagi trigat tant…
    Sí que es pot fer gelatina de fruites àcides, però has d’augmentar les quantitats de gelatina que poses, ja que costa més de quallar. Amb les proporcions de la recepta no hauries de tenir cap problema… Per què dius que va ser un problema de la nata?
    Pots fer servir gelatina en pols o en fulles, totes dues t’aniran bé (hauràs de calcular la proporció que correspon). No vaig utilitzar la de sabors, però vindira a ser el mateix que la neutra…
    Les quantitats són per a un sol pastís amb un motlle de 26cm.
    A veure si podem aclarir què va passar, eh?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *