Bavarois de llimona i xocolata

Data
1 d'octubre de 2006
Creat per

El divendres va ser l’aniversari de l’àvia Antònia. Per celebrar-lo, avui anem a dinar a Can Salas amb tota la família Raurich. Can Salas és una masia preciosa situada entre Sabadell i Matadepera, al costat de les instal·lacions del Club de Tenis de Terrassa.
Aquí teniu uns dibuixos de la masia fets per l’Imma Raurich, pintora i filla de l’àvia Antònia:

El dinar serà una barbacoa a l’era de la masia, amb la taula parada sota l’ombra dels caquis a l’entrada de la casa gran. M’ha fet il·lusió portar un detallet per postres, tot i que em sembla que serem tanta colla que no tocarà a gaire per cap…

Les postres d’avui són molt fàcils. L’única complicació és la presentació en diagonal, que fa que el pastís sembli més original del que és en realitat. Però si no us voleu complicar la vida, es poden fer les dues capes en horitzontal i el pastís quedarà igual de bo.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 pot petit de llet condensada (370g)
  • 200ml de nata per muntar
  • 100g de xocolata fondant
  • 4 ous
  • 6 fulls de gelatina
  • 2 llimones
  • Una mica de llet

Preparació:

Barrejar la meitat de la llet condensada amb dos rovells d’ou i la ratlladura de la pell de les llimones. Afegir 3 fulles de gelatina dissoltes en una mica de llet molt calenta. Afegir la meitat de la nata semi-muntada i dues clares muntades a punt de neu. Barrejar-ho bé amb molt de compte per tal que no s’abaixi i abocar-ho al motlle. Deixar el motlle a la nevera de forma inclinada per tal que la crema qualli en diagonal. Esperar com a mínim dues hores.
Fondre la xocolata al microones amb 3 cullerades de llet. Afegir les 3 fulles de gelatina restants, també dissoltes amb una mica de llet calenta. A part, barrejar com abans la resta de la llet condensada amb dos rovells d’ou, afegir la xocolata tèbia i deixar refredar una mica. Afegir la resta de la nata semi-muntada i les dues clares d’ou a punt de neu.
Abocar-ho sobre la crema de llimona i deixar-lo quallar a la nevera, ara ja en posició horitzontal.

Bon profit!

Comparteix

0 comentaris a “Bavarois de llimona i xocolata”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *