Rebosteria salada

Data
8 d'octubre de 2006
Creat per

En l’última entrada vaig explicar que m’havia sobrat una mica de pasta de full d’una altra recepta. Ara us l’ensenyo:


Ahir van venir a casa una colla d’amics per fer un passi de fotos de les vacances d’aquest estiu. En Pere i la Nesa van passar fotos del Pirineu, Morella i Sardenya; l’Elisenda i el Miquel d’Escòcia; nosaltres de Sardenya, Menorca i el Pirineu.
El passi de fotos va quedar molt bé ja que vam aconseguir un projector per l’ordinador i vam poder gaudir d’un espectacle com els d’abans, quan projectàvem diapositives.

Com que la convocatòria era a les 7 de la tarda, vaig pensar que podríem fer un berenar-sopar mentre miràvem les fotos. I em va semblar bona idea fer un pica-pica amb rebosteria salada. D’altra banda, la pasta de full és molt agraïda, ja que es poden preparar les pastes amb antelació: es congelen i el dia que les necessites només cal coure-les al forn directament congelades.
El farcit de les pastes depèn de la imaginació i del gust de cadascú; les formes de les pastes també són totalment lliures. Jo explico com les vaig farcir pel sopar d’ahir.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

 • Pasta de full
 • Oblees d'”empanadilla”
 • Sobrassada
 • Botifarra negra i pinyons
 • Tonyina
 • Bacó fumat
 • Formatge
 • Pernil dolç
 • Salsitxetes de Frankfurt
 • Gambes
 • Paté d’olives
 • 1 ou
 • Sèsam, formatge ratllat i orenga per decorar

Preparació:

 • Pels croissanets: tallar la pasta de full en triangles petits. Posar una mica de formatge i una gambeta crua a sobre de cada triangle i enrotllar. Doblegar les banyes com un croissant. Fer el mateix però farcint amb una mica de bacó i una salsitxeta.
 • Per les palmeres: tallar la pasta de full en un quadrat d’uns 20cm de costat . Posar una capa de formatge i una capa de pernil dolç sobre tota la pasta de full. Enrotllar el quadrat des de dos costats oposats cap el mig, de manera que quedi un canaló. Tallar el canaló en rodanxes d’1 cm, cada rodanxa plana ha de tenir forma de palmera. Fer el mateix però farcint amb paté d’oliva escampat per tot el quadrat de pasta de full.
 • Pels paquetets: tallar la pasta de full en rectangles petits. Posar una mica de sobrassada sobre cada rectangle i embolicar-lo com si fos un regal. Per decorar, posar una punteta de sobrassada a sobre. Fer el mateix però farcint amb una mica de tonyina.
 • Pels llacets: tallar dos rectangles de 20cm per 10cm i cobrir-ne un amb una capa de formatge i una capa de de bacó. Tapar amb l’altre rectangle i tallar tires d’1 cm d’ample. Cargolar cada tira com si fossin espirals.
 • Per les oblees: pelar la botifarra i escalfar-la 30 segons al microones. Xafar-la amb una forquilla i barrejar-hi uns pinyons. Posar una mica de farcit al mig de cada oblea i plegar-la cap al mig.

Si es vol, ara és el moment de congelar les pastes. Primer cal congelar-les ben posades en una safata, però un cop congelades es poden guardar totes juntes en un tupper per tal que ocupin menys.
Per coure-les, directament congelades s’han de posar en una plata de forn, pintar-les amb ou batut i coure-les al forn a a 190º durant 40 minuts fins que siguin daurades. Si es vol, es pot decorar les pastes de tonyina amb sèsam, els croissants de gambes amb formatge ratllat i els de salsitxa amb una mica d’orenga.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Rebosteria salada”

 1. Aquest cap de setmana vaig tenir uns amics i els hi vaig fer la coca peró en lloc de cabell d’angell i vaig ficar compota de poma feta a casa. Molt bona la veritat.Aquest cap de setmana toca fer-la de melmelada de préssec!!! Estic contenta d’haver trovat aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *