Figures de Massapà

Data
22 de desembre de 2006
Creat per

Recordeu les ametlles que vam collir a Mas de Barberans al tros del Pep i la Clara? Doncs aquest ha estat el seu destí:



Aquest dimecres, l’Eva ens va convidar a sopar a casa seva. Teníem moltes coses per celebrar: el pis nou, el viatge a l’Equador que farà aquests dies, el dinar de Nadal que no podrem passar junts… També havien de venir el Pep i la Clara i vaig pensar que els faria il·lusió tastar les ametlles que vam collir al seu tros. I com que per Nadal les figuretes de massapà són tan tradicionals… Doncs dit i fet: massapà casolà amb ametlles de casa el Pep i la Clara!
Llàstima que a l’últim moment l’Eva va agafar angines i va anul·lar el sopar… Que et milloris, Eva! I bon viatge! 😉
(Pel Pep: les ametlles, boníssimes! Podeu estar contents, la qualitat dels vostres ametllers és excel·lent! I el pes de les ametlles va ser el següent: 2,5kg abans de pelar i 500g pelades).

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 200g d’ametlles mòltes ben fines
  • 200g de sucre glas
  • 1 clara d’ou
  • 1 rovell d’ou per pintar

Preparació:

Barrejar les amtelles, el sucre i la clara d’ou. Deixar reposar 12 hores a la nevera.
Formar les figuretes de massapà (jo ho vaig fer amb un motlle de galetes), posar-les a la plata del forn (coberta amb paper de forn perquè no s’enganxin) i pintar-les amb el rovell.
Gratinar les figuretes fins que siguin daurades, uns 5 minuts.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *