Coulant de Xocolata

Data
26 de desembre de 2006
Creat per

Avui hem celebrat el dinar de St Esteve a casa. De postres he fet aquest coulant de xocolata:Aquest any hem sigut menys que en anys anteriors, ja que el pare està a l’Aconcagua (que valent!) i l’Arnau ha preferit anar a esquiar amb els col·legues (molt ben fet!). Tot i així, ens ho hem passat molt bé amb l’àvia Anna i la mare. Per dinar, galets farcits amb salsa de bolets i mandonguillot farcit al forn.


Per postres, tot i que no és gaire nadalenc, he volgut fer aquest coulant de xocolata perquè ja feia molt temps que el tenia a la llista dels pendents. A més, és un bon recurs per quan tens molta feina, ja que es pot fer amb antel·lació i congelar-lo. En aquest cas, cal treure’l una estona abans per tal que en el moment d’entrar al forn ja s’hagi descongelat. El coulant es cou al moment i se serveix calent. Ha de quedar cuit per fora (com un bescuit) i cru (líquid) per dins.

Aquí teniu la recepta (per 14-16 coulants):

Ingredients:

  • 8 ous
  • 225g de xocolata de cobertura
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 125g de farina
  • 25g de cacau en pols

Preparació:

Batre els ous amb el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Incorporar amb suavitat la xocolata i la mantega foses al microones. Incorporar la farina i el cacau tamisats. Omplir unes flameres, prèviament untades amb mantega i cacau, fins a un dit de dalt, i deixar-les reposar a la nevera 12 hores (o congelar). Preescalfar el forn a 225º i coure els coulants entre 8 i 10 minuts (depèn del forn).

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *