Flam de Mandarina

Data
16 de gener de 2007
Creat per
Avui anem a sopar a casa els pares i celebrarem que el meu pare va fer el cim de l’Aconcagua el passat 6 de gener. Això sí que és un bon regal de Reis! Moltes Felicitats!!!
Per postres, portaré aquest flam de mandarina, molt lleuger com a postres d’un sopar:


L’Aconcagua, amb 6962m, és el cim més alt d’Amèrica, cosa que el fa molt cobejat entre els alpinistes d’alt nivell. La seva ascensió és molt semblant a les que es fan a l’Himàlaya: cal realitzar una bona aclimatació i anar avançant progressivament en diferents campaments d’altura.

Tot i que el meu pare és un alpinista amb força experiència, mai havia realitzat una expedició d’aquest estil. Tant les condicions físiques (l’altura, el fred, la duresa de l’ascensió, el pes, la falta d’oxigen, les dificultats del terreny…) com les condicions psíquiques (la llunyania de la família, les dates de Nadal, la higiene, el menjar, l’esperit de sacrifici, la superació dels límits físics d’un mateix…) són molt dures. Cal estar prou fort i tenir molta motivació per arribar al cim! I ja veieu que el meu pare ho està… Dels 9 expedicionaris que eren, només dos van fer cim: ell i en Jordi Coromines (sí, sí! El de la Magic Line! ;-)).
Tots estem esperant amb candeletes el passi de fotos del viatge i que ens expliqui tots els detalls fil per randa. Tenim tema de conversa durant hores!

Per postres, aprofitant que encara tenim mandarines, he fet aquest flam que tenia pendent des de fa molt temps. A més, he estrenat el motlle que em van passar els Reis del carrer Estrella… M’ha anat molt bé!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

 • 150ml de suc de mandarina
 • Ratlladura de pell de 4 mandarines
 • 100g de sucre
 • 3 ous
 • 100ml de nata líquida
 • 50ml de licor de mandarina
 • Caramel líquid

Preparació:

Batre els ous amb el sucre i la pell de mandarina. Afegir la nata líquida, el licor i el suc de mandarina i barrejar bé. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat i coure-ho al forn al bany Maria a 180º durant 1 hora. Decorar amb nata muntada i uns grills de mandarina pelats.
Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Flam de Mandarina”

 1. Benvolguda Gemma,
  Tens un blog genial que segueixo sovint a l’hora de fer noves postres, enhorabona!
  Tinc un dubte: he provat de fer el flam de mandarina que ha quedat boníssim però no m’ha pujat de volum… alguna recomanació?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *