Coulant de Torró de Xixona

Data
29 de gener de 2007
Creat per

Amb aquestes postres de torró, per fi dono per acabades les sobres nadalenques:


 
Amb els pares hem reprès els sopars setmanals que fèiem fa temps i que havíem hagut de suspendre temporalment. Per demà tinc a punt al congelador uns coulants de torró, semblants al coulant de xocolata que ja he fet en altres ocasions.
Aquesta vegada m’ha costat una mica més trobar el punt de cocció just del coulant, ja que he necessitat tres intents per tal que em quedés cuit per fora i líquid per dins (o em quedava massa cru o massa cuit).
Les meves conclusions són les següents: s’ha de posar al forn directament congelat (molt important!) a 250º durant 9 minuts. Com que l’èxit o el fracàs depèn de tan poc, no aconsello fer aquestes postres un dia que hagueu de quedar bé, no fos cas que no us sortís bé…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 200g de torró de Xixona
  • 20g de farina
  • 3 ous
  • 100ml de nata líquida
  • 75g de sucre
  • 1 cullerada d’amaretto (opcional)

Preparació:

Trossejar el torró i escalfar-lo juntament amb la nata líquida 1/2 minut al microones. Triturar-ho bé amb el túrmix. A part, batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Incorporar amb suavitat la mescla de torró i l’amaretto. Incorporar amb suavitat la farina tamisada. Omplir unes flameres, prèviament untades amb mantega i farina i congelar. Preescalfar el forn a 250º i coure els coulants directament congelats entre 8 i 10 minuts (depèn del forn).

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *