Bombons assortits

Data
3 de febrer de 2007
Creat per

Ahir amb les meves nebodes vam fer bombons per regalar als avis:
Us imagineu com va quedar la cuina de xocolata? Dues nenes de 4 i 6 anys fonent xocolata, remenant xocolata, barrejant xocolata, cobrint de xocolata, arrebossant de xocolata, omplint amb xocolata i menjant xocolata… El proper cop la Montse no em deixarà entrar a la seva cuina! :-))))
Però el resultat va compensar l’empastifament de xocolata: una capsa d’assortit de bombons per regalar als avis. Vam fer bombons de cafè, de licor de taronja, de cirera confitada, de galeta, de cereals, de nous i de coco. No està gens malament per ser la primera vegada que fem bombons, oi?Els bombons els vam fer sobre dues bases diferents de xocolata (una amb llet i l’altra sense) que vam dividir per anar fent els diferents gustos. I, a part, els de coco, que no portaven xocolata. La recepta la poso com ho vam fer nosaltres, però evidentment les varietats es poden canviar amb imaginació i adaptar-les al gust de cadascú.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la primera base: (35 bombons aprox.)

  • 250g de xocolata Nestle postres (o per l’estil)
  • 50g de mantega pomada
  • 125ml de nata líquida
  • Pels gustos: una culleradeta de cafè soluble, una cullerada de Cointreau, cireres confitades, 2 barretes de “Huesitos”
  • Per l’arrebossat: fideus de xocolata, crocant d’ametlla, cacau en pols, canyella i sucre

Per la segona base: (30 bombons aprox.)

  • 200g de xocolata de cobertura amb llet
  • Pels gustos: 50g de cereals tipus “Corn Flakes” i 75g de nous pelades

Pels de coco: (15 bombons aprox.)

  • 100g de coco ratllat
  • 150g de llet condensada

Preparació:

Primera base: fondre la xocolata al microones. Afegir la mantega i desfer-la amb la xocolata calenta. Escalfar una mica la nata líquida i barrejar-la amb la xocolata. Dividir la barreja en 4 parts: a la primera dissoldre-hi el cafè soluble, a la segona barrejar-hi el licor, a la tercera barrejar-hi els Huesitos trossejats i reservar l’última per les cireres confitades. Omplir unes glaçoneres de goma amb les barreges de xocolata i congelar. Per les cireres, omplir una mica els glaçons, posar una cirera dins i acabar d’omplir el glaçó.

Segona base: fondre la xocolata al microones i dividir en dues parts. A la primera barrejar-hi els cereals i a la segona les nous trossejades. Amb una cullereta, omplir motlles de paper per a bombons amb cada mescla de xocolata i guardar a la nevera.

Pels de coco: barrejar el coco amb la llet condesada (reservar uns 10g de coco), fer-ne boletes amb les mans i arrebossar-les amb el coco reservat.

Acabat del bombons congelats: desemmotllar-los i arrebossar-los amb cacau els de licor, amb fideus de xocolata els de cafè, amb canyella i sucre barrejat els de cirera i amb crocant d’ametlla (picat ben fi) els de Huesitos. Posar-los dins de papers de bombons i guardar-los a la nevera.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *