Pastís de Formatge

Data
6 de febrer de 2007
Creat per

El diumenge, aquest pastís de formatge va anar sencer cap a Vic:


Ja feia dies que no portava res a l’àvia… I com que per Reis em va regalar un motlle molt guapo, l’he estrenat amb un pastís de formatge tradicional.
El motlle és genial, té la base de ceràmica i les parets de silicona, que s’ajusten perfectament a la base i impedeixen que vessi quan s’hi aboca una preparació líquida. No n’havia vist mai cap com aquest i és un gran invent!

Aquest pastís de formatge és dels primers pastissos que vaig aprendre a fer, però després de tant temps escrivint al blog, encara no l’havia fet mai… Em penso que ja tocava!

Hi ha moltes receptes de pastís de formatge. Bàsicament es divideixen en les que necessiten cocció al forn i en les que es quallen amb gelatina a la nevera.
A mi, de les que es fan al forn, aquesta és la que m’agrada més: té una base de pasta brisa (o de galetes o melindros esmicolats) i a dins porta formatge, ous i sucre. Res més! Com que no porta farina ni mantega, resulta un pastís molt suau i lleuger… Proveu-lo i ja m’ho direu.

Queda pendent per un altre dia fer un pastís de formatge dels que es quallen a la nevera i no necessiten cocció. D’aquests també n’hi ha de boníssims!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la pasta brisa: (opcional, també es pot fer amb galetes o melindros)

  • 225g de farina
  • 125g de mantega
  • 50g de sucre
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal

Pel farcit:

  • 400g de formatge fresc (tipus philadelphia)
  • 150g de sucre
  • 5 ous
  • suc i ratlladura de 1/2 llimona

Preparació:

La base: barrejar amb les mans tots els ingredients de la pasta brisa i amassar fins aconseguir una massa homogènia. Fer-ne una bola, embolicar-la amb paper film i reservar a la nevera unes hores. Passat el temps, estirar la massa amb un corró i folrar un motlle de parets altes.
(Opció fàcil: esmicolar un paquet de galetes Maria. Barrejar les galetes amb 100g de mantega fosa fins aconseguir una massa homogènia. Estendre la massa pressionant amb els dits fins a folrar tot el motlle)

El farcit: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos. Afegir el formatge, el suc i la ratlladura de llimona. Batre bé amb unes varilles. A part, muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb suavitat a la mescla anterior. Abocar-ho dins el motlle i coure-ho al forn durant 1 hora. Els primers 15 minuts a 190º i la resta del temps a 150º.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *