Pastís Mousse d’Almívar de Llet

Data
15 de febrer de 2007
Creat per

L’altre pastís que vaig portar a la calçotada de diumenge va ser aquest:



El dilluns no vaig posar cap foto de la calçotada i va ser un fallo molt gran! Haig de felicitar als cuiners que van coure els calçots i la carn a la brasa i a la Inés, que va fer les salses i li van quedar boníssimes (per cert, encara espero les receptes ;-))

 

Qui sap què és l’almívar de llet? Doncs el “dulce de leche”! O almenys això és el que diu el Termcat… Estic segura que ningú més ho diu així.
L’almívar de llet (uf, no m’acostumo) es pot trobar fàcilment al supermercat, al costat de la llet condensada.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la mousse:

  • 300g d’almívar de llet
  • 400g de nata per muntar
  • 5 fulles de gelatina
  • 4 clares a punt de neu

Per la base:

  • 12 melindros tipus “Bella Easo”
  • 75g de mantega

Per la cobertura de xocolata:

  • 175ml de nata líquida
  • 200g de xocolata de cobertura
  • 25g de xarop de glucosa

Preparació:

La base: esmicolar els melindros i barrejar-los amb la mantega fosa fins que quedi una massa homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desemotllable de 24cm.
La mousse: remullar en aigua freda les fulles de gelatina. Escalfar al microones una part de l’almívar de llet i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar amb la resta d’almívar de llet. Muntar la nata i afegir-la delicadament per tal que no s’abaixi. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les, també molt suaument. Abocar la mescla dins el motlle i deixar a la nevera fins que qualli (com a mínim 2 hores).
La cobertura de xocolata: escalfar la nata i la glucosa al microones (quasi fins a bullir). Barrejar bé i afegir la xocolata trossejada remenant fins que es fongui i quedi una crema sense grumolls. Deixar refredar una mica (fins a uns 40º) i abocar sobre la mousse. Deixar el pastís a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

2 comentaris a “Pastís Mousse d’Almívar de Llet”

  1. Bones Gemma,
    Tinc un dubte sobre aquest pastís. Veig que el comentari darrer que tenies en l’altre blog deies que provaries de fer el dolç de llet a casa és del 2007. L’has provat de fer? A mi també m’ho havien explicat així però el que no sé és si el pot de llet condensada es pot posar a bullir tapat del tot o no. I amb l’olla a pressió? com es fa?

    Anna

  2. Hola Anna!
    Sí, sí, ho vaig provar: poses el pot de llet condensada tombat i cobert d’aigua dins l’olla a pressió durant una hora. Deixa refredar completament la llauna abans d’obrir i ja està.
    Posa prou aigua per evitar que es quedi sense, tapat del tot. Hi ha gent que a més embolica el pot amb un drap per evitar que es mogui… però jo no ho vaig fer i va quedar bé.
    De totes maneres, ara ja no ho faig mai, he trobat marques de dulce de leche amb moltes varietats, en funció de si el vols més o menys espès… i t’estalvies un munt de feina 😉

Respon a Anna M. Oliva Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *