Tortell de Crema de Iogurt

Data
21 de febrer de 2007
Creat per

Aquí teniu les postres del sopar setmanal a casa els pares:Segueixo amb els deures que em va posar l’Antoni: ja puc tatxar de la llista el tortell! Això sí, l’he volgut fer una mica més original i enlloc de farcir-lo de nata, l’he farcit amb una crema de iogurt. A tots ens ha agradat molt més, ja que queda més lleuger que la nata i l’acidesa del iogurt dóna un toc de frescor molt adequat.
El farcit és millor fer-lo el dia abans, ja que ha de quallar la gelatina. A més, així no tens tant feina el dia que fas el tortell… Animo a tothom a provar-lo, és de les postres fàcils que et fan quedar bé 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 o 6 persones)

  • 1 làmina de pasta de full
  • 500g de iogurt natural
  • 100g de sucre
  • 4 fulles de gelatina
  • 200g de nata per muntar
  • 50g de xocolata blanca

Preparació:

Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Barrejar el iogurt amb el sucre i separar-ne una part. Escalfar aquesta part al microones i dissoldre-hi la gelatina. Afegir-ho a la resta del iogurt i barrejar bé. Muntar la nata i incorporar-la suaument al iogurt. Reservar a la nevera fins que qualli (mínim dues hores).
Tallar la pasta de full en forma de corona circular, de 28cm el diàmetre exterior i 18cm l’interior. Coure-ho 25 min a 200º fins que quedi daurat. Un cop fred, tallar per la meitat per poder farcir el tortell. Escalfar la xocolata blanca al microones i, amb una cullera, tirar-la per sobre el tortell per decorar-lo.
Abans de començar a sopar, farcir el tortell amb la crema de iogurt i reservar a la nevera fins el moment de menjar (si es farceix amb molta antelació, la pasta de full no es manté cruixent).

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *