Brownie de Xocolata i Nous

Data
24 de febrer de 2007
Creat per

La meva àvia de Vic és una llaminera molt mimada :-))))
Avui li he fet un brownie només apte pels grans amants de la xocolata negra:


El brownie és un d’aquells pastissos que té mil i una receptes diferents: amb cacau o farina, amb llevat o sense, amb més o menys xocolata, amb rovells d’ou extres, amb sucre de llustre o sucre normal… És difícil triar quina és la millor, ja que la majoria donen bon resultat. La que escric avui és una adaptació que he fet al meu gust, triant de cada recepta el que m’agrada més. I el resultat és totalment recomanable!
El més important d’un brownie és que ha de quedar un xic humit, vigilant no passar-se amb el temps de cocció. Un bon consell és utilitzar un motlle prou gran per tal que l’alçada sigui de com a màxim 3cm. Així s’arribarà a coure del mig abans no s’assequin les vores.
Si es vol fer més alt, un bon recurs és fer-ne dos pisos: he utilitzat un motlle bastant allargat de 20×36 i després de coure el brownie l’he tallat per la meitat. He obtingut dues bases de 20×18 i les he posat una sobre l’altra amb una capa de xocolata entremig. Evidentment, tot això porta una mica més de feina; si no us voleu complicar, el brownie ja queda prou bo amb una sola capa ;-)))
Per servir-lo, també hi ha moltes opcions: amb una salsa de xocolata calenta, amb una bola de gelat de vainilla, amb unes maduixes naturals, amb una salsa de caramel deixant fondre un gelat de toffee… Jo avui he fet una salsa de maduixes triturant melmelada de maduixa amb un rajolí d’anís. Queda boníssima!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 6 persones)

  • 150g de xocolata de cobertura
  • 100g de nous
  • 225g de sucre en pols
  • 125g de mantega
  • 3 ous
  • 120g de farina
  • 30g de cacau en pols
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 beina de vainilla

Preparació:

Batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Fondre al microones la xocolata amb la mantega i barrejar bé fins que quedi homogeni. Afegir aquesta mescla als ous batuts. Incorporar la farina, el llevat i el cacau tamisats. Obrir la beina de vainilla, treure’n les llavors i afegir-ho a la mescla. Finalment, incorporar les nous una mica picades. Abocar-ho dins el motlle untat amb mantega i coure-ho 15 minuts a 180º (sobretot, no el deixeu més temps!!!!).
Opcional: fer les dues capes com he explicat abans, amb la crema de xocolata entremig (amb la meitat d’ingredients n’hi ha prou).

Bon profit!

Comparteix

3 comentaris a “Brownie de Xocolata i Nous”

  1. Bona tarde Gemma,em dic com tú jeje,avui he fet el brownie que venen a prendre café els meus sogres a veure com em queda…. de moment porta 10' i encara no està fet 🙁 un petó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *