Bunyols de Quaresma (Bunyols de Vent)

Data
6 de març de 2007
Creat per

Per quaresma… bunyols!!!!Els bunyols de quaresma m’agraden de totes les maneres: sols, farcits de nata, de crema o de xocolata, amb una tassa de te per berenar o amb cafè amb llet per esmorzar… mmmm! Són boníssims!

A més, la recepta és molt senzilla: es fan amb la pasta choux, la mateixa dels profiterols, però enlloc de coure’s al forn es fregeixen amb oli. L’única dificultat d’aquesta pasta és aconseguir el punt just d’espessor, ja que això depèn dels ous i com que cada ou és d’una mida diferent… costa dir la quantitat exacta d’ous que es necessitaran. La millor opció és utilitzar uns ous de mida mitjana i anar-los afegint d’un a un: així ens assegurem que la pasta no ens quedi massa líquida.

Aquests bunyols els he fet avui pel sopar setmanal a casa els pares, ja que a ells també els encanten 😉 A més a més, avui estreno tapete de l’àvia Anna, que com que a vegades en poso a les fotos, me n’ha fet un d’especial… Moltes gràcies!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per uns 30 bunyols)

  • 125ml de llet
  • 75g de farina
  • 60g de mantega
  • 3 ous
  • sal
  • anís sec
  • sucre

Preparació:

Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Fregir petites porcions de la pasta en oli calent. Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d’anís sec i arrebossar-los amb sucre.

Bon profit!

Comparteix

2 comentaris a “Bunyols de Quaresma (Bunyols de Vent)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *