Tarta de Santiago

Data
15 de març de 2007
Creat per

Una tarta de Santiago, tradicional i casolana:


Aquest dimarts també va venir l’Arnau a sopar amb nosaltres a casa els pares. Feia molt dies que no ens vèiem i ja en tenia ganes… Sempre va molt estressat amb tanta feina 🙁 Sort que per postres portava una tarta prou grossa i n’hi va haver per tots!

Aquesta recepta me la va passar l’Anna, una companya de feina, i va quedar boníssima: a tots ens va agradar molt perquè no va quedar gens seca, com passa a vegades amb aquest tipus de tarta… Tinc pendent provar una segona recepta que també em va passar l’Anna, una mica diferent. Em sembla que amb les tartes de Santiago passa com amb la majoria de postres tradicionals: a cada casa tenen la seva recepta particular.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200g d’ametlla en pols
  • 200g de sucre
  • 1 llimona

Preparació:

Separar els rovells de les clares. Barrejar els rovells amb el sucre, la pell de la llimona ratllada i l’ametlla en pols. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb compte per tal que no s’abaixin. Abocar la mescla en un motlle de 24cm untat amb mantega i farina. Coure la tarta a 180º durant 25 minuts. Opcionalment, espolsar per sobre sucre en pols per marcar la creu de Santiago.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Tarta de Santiago”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *