Coca de Vidre

Data
19 de març de 2007
Creat per

Diuen que la coca de vidre és típica de Sabadell, però també l’he vista a altres ciutats:Per Sant Josep ve tota la família Cruells a dinar a casa. Per postres, l’àvia Anna sempre fa la tradicional crema de Sant Josep i li queda boníssima! Per acompanyar la crema, he pensat que aquesta coca quedaria molt bé, ja que és cruixent i molt adequada per sucar a la crema. Mentre espero que em passin la recepta de la crema, de moment publico la recepta de la coca. Deixo per la propera entrada tota la resta!

La base de la coca és la mateixa que per una pizza. Això pot simplificar molt la recepta, ja que es pot comprar una massa de pizza feta (de les que venen fresques a les neveres dels súpers). Evidentment, també es pot fer a casa… Cadascú que triï 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 massa de pizza fresca
  • oli
  • pinyons
  • sucre
  • anís sec

Preparació:

Estirar la massa de pizza ben fina, donant-li forma allargada i estreta (per una coca individual d’uns 30×7 cm). Pintar-la generosament amb oli amb l’ajut d’un pinzell. Repartir els pinyons i el sucre (també generós) per sobre. Coure-la al forn a 220º durant 10 minuts fins que es dauri (cal vigilar que no es cremi). Treure-la del forn i, immediatament, pintar-la amb anís amb l’ajut del pinzell. Aquest anís és el que li dóna la textura de vidre.

Bon profit!

Comparteix

8 comentaris a “Coca de Vidre”

  1. Ja peró el del “Mono” és dolç també n’hi ha de sec??? Aprofito per preguntat si en lloc de llet de vaca puc utilitzar llet de cabra o d’avena i en lloc de crema de llet una crema vegetal si el resultat es igual???

  2. Jo en comptes d’anís “El Mono” en faig una essència sense alcohol amb anís en gra i també em queda molt be i molt gustos. Primer poso a bullir l’anís amb aigua uns deu minuts, després colo el líquid i aquest el torno a bullir aquest cop amb força sucre fins que queda caramel. Amb aquest líquid ruixaré les coques un cop sortides del forn. Queda molt gustós i sense alcohol.

  3. Molt bona idea, aquesta essència ha de ser molt més aromàtica que no pas el licor, m’apunto la recepta, que aquests dies de Quaresma faig bunyols de vent i també els ruixo amb anís. Ho provaré! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *