Crema de Sant Josep

Data
22 de març de 2007
Creat per

Aquesta és la crema de Sant Josep que va portar l’Anna pel dinar de diumenge passat:Seguint la recepta de l’àvia Anna, l’Anna (la seva filla) va elaborar una crema catalana tradicional, que són les postres típiques del dinar de Sant Josep a moltes cases catalanes. A casa nostra, tota la família espera amb deliri degustar aquesta crema, cremada al moment i acompanyada de belgues, melindros i nata muntada. Com cada any, la crema va sortir boníssima i des d’aquí felicito a la cuinera!


Com a novetat, aquest any hem estrenat un nou cremador, un d’aquests bufadors “sopletes” que funcionen amb gas. Tot i que al principi costa trobar-li el punt, al final el resultat val la pena: el cremat queda més uniforme i no fa tant merder. Una bona adquisició 🙂


La recepta de la crema me l’ha passat l’Anna, seguint les indicacions precises de la seva mare. Us asseguro que amb aquesta recepta la crema surt deliciosa…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 12 persones)

  • 2l de llet sencera
  • 18 rovells d’ou
  • 13 cullerades soperes de sucre
  • 1 paquet de crema catalana Royal
  • 1 paquet de midó
  • 1 branca de canyella
  • 1 pell de llimona

Preparació:

Bullir a foc baix la llet amb la pell de llimona i la canyella perquè agafi aroma. Deixar refredar.
Desfer el midó amb una mica de llet; desfer la crema Royal amb una mica de llet.
En un cassó, barrejar els rovells i el sucre. Afegir la llet colada i la crema Royal. Posar-ho a foc baix remenant constantment i procurant que no arribi a bullir. Quan comenci a espessir afegir el midó i continuar remenant. Treure del foc quan tingui la densitat desitjada. Abocar en una plata i deixar refredar.
Una estona abans de servir, escampar sucre per sobre i cremar amb un cremador elèctric o de gas. Tornar a deixar la crema a la nevera. Posar la llimona i la canyella a sobre per decorar i servir ben freda de nevera.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Crema de Sant Josep”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *