Braç de Gitano de Llimona

Data
25 de març de 2007
Creat per

Demà és l’aniversari de la meva neboda gran. Per celebrar-lo, avui anem a sopar a casa seva amb tota la família i portaré un braç de gitano de llimona perquè l’Aina bufi les espelmes. Ja fa 7 anys!El temps passa volant… Sembla que fos ahir quan vam anar a veure-la acabada de néixer a l’hospital i ja han passat 7 anys! L’Aina s’ha fet tota una doneta, intel·ligent i espavilada com ella sola.

Fa dies que la Renata em va portar Lemond Curd autèntic del seu últim viatge a Anglaterra. Me l’he volgut reservar per una ocasió especial com la d’avui i em sembla que serà un farcit boníssim per un braç de gitano. He hagut de vèncer moltes temptacions per tal de no obrir abans el pot i sucar-me una llesca de pa torrat amb Lemond Curd per esmorzar! A més, fa temps l’Antoni em va fer una llista de postres típics catalans que tenia pendents i amb el braç de gitano d’avui ja l’he acabada! Així que m’haurà de posar més deures 😉


Hi ha mil maneres diferents de fer un braç de gitano, combinant els farcits i els acabats de fora. Pel d’avui, he fet una planxa de pa de pessic ben primeta i l’he farcit amb la crema de llimona. Per acabar, simplement l’he espolsat amb sucre en pols i l’he decorat amb una mica d’ou filat. Espero que hagi quedat bo…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 3 ous
  • 105g de farina
  • 105g de sucre
  • 750g de Lemond Curd
  • 50g de sucre
  • 50ml d’aigua

Preparació:

Batre els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegir la farina tamisada i abocar a sobre d’una plata de forn d’uns 28x38cm recoberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 1/2cm de gruix). Coure-ho 10 minuts a 180º. Encara calent, desemmotllar sobre un drap una mica humit, enrotllar i deixar refredar.
Fer un almívar posant l’aigua i el sucre en un cassó al foc fins que bulli. Reservar.
Per muntar el braç de gitano, desenrotllar el pa de pessic, humitejar-lo amb l’almívar i escampar el Lemond Curd per sobre. Tornar-lo a enrotllar i decorar amb sucre en pols.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *