Bunyols de Carbassa

Data
28 de març de 2007
Creat per

Aprofitant les últimes carbasses de la temporada, m’ha vingut de gust fer aquests bunyols típics de València:Els bunyols de carbassa són uns dolços tradicionals de València que es fan en època de falles. Es venen al carrer (com els xurros aquí) i es prenen calents, sols o amb una mica de xocolata calenta per sobre. Tot i que les falles ja han passat, em vaig quedar amb les ganes de fer-ne… M’encanten els dolços arrelats a les nostres tradicions! El més difícil de tot és agafar la pràctica per donar la forma típica del bunyol amb el forat al mig: la massa és terriblement enganxosa i el truco està en agafar una mica de massa amb una mà i amb l’altra pessigar-la amb els dits índex i polze fins a foradar-la. Per evitar que s’enganxi, cal mullar-se els dits cada vegada que es fa un bunyol; va molt bé tenir un bol ple d’aigua al costat per anar sucant els dits. Tot i que el primer bunyol queda com un bunyol 😉 aviat se li agafa la pràctica!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per uns 25 bunyols)

  • 250g de carbassa cuita
  • 200g de farina de força
  • 1 sobre de llevat de forner o 20g de llevat fresc
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • 50g d’aigua
  • 1 rovell d’ou
  • Canyella en pols i pell de llimona ratllada (opcional)

Preparació:

Barrejar la carbassa (cuita al forn o bullida) amb la resta d’ingredients excepte la farina fins obtenir un puré ben fi. Afegir la farina i barrejar bé. La massa ha de quedar molt tova i enganxosa. Deixar-la reposar una hora tapada dins un bol per tal que llevi. Fregir porcions com he explicat abans en oli abundant, deixar sobre paper absorbent i arrebossar amb sucre.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Bunyols de Carbassa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *