Flam amb Pinya

Data
16 d'abril de 2007
Creat per

Les postres del dinar d’ahir a la Roureda amb tota la colla:Ahir vam anar d’excursió a la Foradada, un racó amagat i molt idíl·lic a prop de Cantonigròs. A la Foradada hi ha una cascada que, arran de les últimes pluges, baixava amb molt força. Al costat de la cascada hi ha una formació rocosa molt curiosa, amb una cova foradada, de la qual reb el nom.


Després de l’excursió, vam anar a dinar a la Roureda i de postres vaig preparar uns flams amb pinya en almívar molt fàcils de fer i molt pràctics: els vaig poder preparar el dissabte a Sabadell, els vaig poder transportar fins a la Roureda i per servir van anar molt bé. Es nota que el flam no és casolà, però compensa la feinada de fer postres per 25 persones! En moments com aquests val la pena triar una recepta com aquesta: fàcil i de no complicar-se gaire la vida…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 1 llauna grossa de pinya en almívar (de 820g de pes net, 510g de pes sense almívar)
  • 3 fulles de gelatina
  • Caramel líquid
  • 3 rodanxes de pinya i 3 cireres per decorar
  • 1 sobre de flam Royal per a 4 unitats
  • 1/2l de llet

Preparació:

Triturar la pinya amb el túrmix i colar ben fi. Remullar la gelatina en aigua freda i desfer-la amb una mica d’almívar calent. Barrejar amb el puré de pinya. Untar un motlle allargat amb caramel líquid, posar 3 rodanxes al fons amb una cirera dins de cada forat i abocar a sobre el puré de pinya. Deixar a la nevera fins que qualli. Preparar el flam tal i com indica el paquet i abocar sobre la capa de pinya. Tornar a deixar a la nevera fins que qualli. Desemmotllar capgirant el pastís i servir ben fresquet de la nevera amb una mica de nata muntada.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *