Baklava

Data
24 d'abril de 2007
Creat per

Al sopar setmanal d’aquest vespre a casa els pares portaré aquestes postres:
Fa uns dies l’Elena em va deixar un comentari al meu blog i xafardejant el seu blog vaig retrobar aquestes postres típiques àrabs que sempre havia volgut provar… Doncs avui ha arribat el moment!

Com sempre, he adaptat la recepta als meus gustos i als ingredients que tenia per casa: l’original es fa amb festucs i no porta cabell d’àngel. Us deixo un enllaç a la seva recepta, però aquí l’escric tal i com l’he fet jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 10 làmines de pasta filo
  • 50g de mantega fosa
  • 200g d’ametlles torrades trossejades
  • 4 cullerades de cabell d’àngel
  • 1 branca de canyella
  • 100g de sucre
  • 50ml d’aigua
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada d’aigua d’azahar

Preparació:

Untar el fons d’un motlle amb mantega i estendre una làmina de pasta filo. Untar-la amb mantega i posar una segona capa. Repetir el procés fins a posar 4 capes. Repartir per sobre 2 cullerades de cabell d’àngel i 100g d’ametlles. Com abans, posar 3 capes més de pasta filo, escampar la resta de cabell d’àngel i d’ametlles i acabar amb 3 capes més de pasta filo. Abans d’untar l’última capa amb mantega, tallar la massa fent talls a la mida que es vulgui menjar (i, si cal, tallar els sobrants del voltant). Untar amb mantega l’última capa i coure al forn a 180º durant 40 minuts. Mentrestant, preparar un almívar espès amb l’aigua, el sucre, la canyella, el suc de llimona i l’aigua d’azahar . Treure la baklava del forn i, encara calenta, regar-la amb l’almívar. Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *