Carquinyolis

Data
14 de maig de 2007
Creat per

Avui la recepta va de carquinyolis. Hem passat tres dies a Montblanc veient carquinyolis a totes les pastisseries i me n’han fet venir ganes.
Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la Serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!Els carquinyolis són una pasta seca a base d’ametlla típica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis són els més bons… Suposo que cada poble deu dir el mateix!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 100g d’ametlles crues (amb pell)
  • 150g de farina
  • 100g de sucre
  • 1 ou
  • Ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Canyella en pols
  • 1 rajolí de vermut (opcional)

Preparació:

Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Carquinyolis”

  1. Molt agraïda per aquesta recepta, des del primer dia que la vaig veure els he fet al peu de la lletra, ara he variat i faig de vegades una sola barreta. Son genials, la gent als qui li regalo queden parats de que siguin cassolans. Gracies i felicitats per la teva genialitat. Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *