Orxata

Data
20 de maig de 2007
Creat per

“Marchando” una orxata ben fresqueta de la nevera!


L’orxata m’encanta, és una beguda que fa passar la set i ara amb la calor es posa molt bé. A més, és molt saludable i, si te la fas a casa, pot ser una bona recepta pels que no poden prendre sucre: només cal substituir el sucre per edulcorant.

Avui hem anat a escalar a Montserrat i tornant ens hem pres un bon got d’orxata que tenia preparada a la nevera. Ahir vaig pensar que després d’escalar ens vindria molt de gust i en vaig preparar força quantitat… Vaig tenir una bona idea, ha estat un bon premi a l’esforç de l’escalada! I amb la calor que hem passat… ens ha refet de la suada 🙂

A la foto podeu veure el Pol escalant al Totxo de Ponent, al Serrat de la Pastereta. Només ens ha quedat pendent el 7b! Per casualitat, hem coincidit amb els cursetistes de la UES, que estaven practicant via llarga a la paret del davant (la segona foto).La recepta per fer orxata és molt senzilla, però has de preveure quan la faràs perquè s’ha de posar la xufla en remull el dia abans. L’únic inconvenient de l’orxata casolana respecte la industrial és que es fa malbé de seguida, però la veritat és que a casa no dura gens. Encara ha d’arribar el dia que se’m faci malbé 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 250g de xufla
  • 1l d’aigua bona
  • 100g de sucre o edulcorant en pols
  • 1/2 branca de canyella

Preparació:

Rentar bé la xufla i posar-la en remull el dia abans. Escórrer bé la xufla i triturar-la amb el túrmix juntament amb la canyella i el sucre. Afegir la meitat de l’aigua i tornar a triturar. Afegir la resta de l’aigua, barrejar bé i colar per un colador ben fi, premsant bé per tal d’extreure’n tot el suc. Va molt bé utilitzar dos coladors: primer un no tan fi i després un colador tan fi com sigui possible. Deixar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *