Gelatina de Nespres i Caramel d’Espígol

Data
31 de maig de 2007
Creat per

Continuant la tradició de cada mes, aquesta és la recepta del maig del Descobrir Cuina:Avui és 31 de maig, una mica més i no arribo a temps! Aquesta vegada he dubtat fins a l’últim moment la recepta a elaborar. L’ingredient protagonista d’aquest mes és el formatge i surt una recepta de pastís de formatge que m’ha temptat molt… Però com que tenia nespres de casa els pares, al final m’he decidit per una altra recepta, adaptant-la als ingredients que tenia a mà 🙂

El resultat és molt bo, ja que és una gelatina amb gust de nespres molt refrescant i lleugera, apte per a dietes “operació bikini” si es substitueix el sucre per edulcorant 😉

La recepta original, d’en Jordi Roca, porta caramels d’eucaliptus, menta, albercocs i maduixetes; la meva porta caramel d’espígol i llimona, espígol, nespres i gerds. Tot i els canvis en els ingredients, crec que les dues receptes s’han d’assemblar molt.

Aquí teniu la recepta de la revista:

 
I aquí teniu la meva recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

  • 400ml de polpa de nespres (triturats i colats)
  • 100g de sucre
  • 4 fulles de gelatina
  • Caramels d’espígol i llimona
  • Gerds
  • Flors i fulles d’espígol

Preparació:

Remullar la gelatina en aigua freda. Escalfar la polpa dels nespres amb el sucre al microones i dissoldre-hi la gelatina. Abocar en un motlle rectangular de 2cm de fons. Reservar a la nevera fins que qualli.
Desfer els caramels entre dos papers de forn durant 10 minuts a 160º. Mentre encara són calents, estirar-los ben prims i deixar-los refredar.
Tallar la gelatina en rectangles i decorar-la amb els gerds, els caramels i l’espígol.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *