Clafoutis de Nespres

Data
3 de juny de 2007
Creat per

Aprofitant que els meus pares encara tenen nespres, ahir vaig fer aquest pastís tan fàcil:
El clafoutis és un pastís típic de França i es pot fer amb tota mena de fruita. El més comú és el de cireres, però aquest de nespres ha quedat boníssim! Aquest pastís es menja una mica tebi i com més melosa queda la crema, millor. Es serveix a taula directament dins el motlle i empolsat amb una mica de sucre en pols. Pel motlle, jo he utilitzat unes plates individuals de canelons, però han quedat unes racions massa grans…

Com sempre passa en les receptes tradicionals casolanes, les proporcions dels ingredients poden variar una mica, en funció de si es vol un pastís més quallat o més líquid… La quantitat de sucre dependrà de la dolçor de la fruita.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 persones)

  • 250g de nespres (pelats i sense pinyols)
  • 2 ous
  • 150ml de llet
  • 100ml de nata líquida
  • 100g de farina
  • 100g de sucre
  • Sucre en pols
  • 1 cullerada de licor de préssec (opcional)
  • Essència d’ametlla (opcional)

Preparació:

Untar un motlle amb mantega i farina i repartir la fruita dins el motlle. Fer la crema triturant amb el túrmix tots els ingredients, abocar-la sobre la fruita i coure-ho a 200º durant 25 minuts. Servir tebi empolsat amb sucre en pols.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Clafoutis de Nespres”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *