Mussaca Dolça de Maduixes

Data
10 de juny de 2007
Creat per

Aquestes postres són la meva aportació al HEMC-12 del mes de juny:
Quan vaig veure el tema que havia triat liuia, vaig pensar que aquest mes tampoc podria participar al HEMC 🙁


Però el dijous, mentre dinava mirant el programa Cuines de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per aquesta ocasió. I el resultat ja el veieu, unes postres modernes i molt bones. Avui ens hem llepat els dits assaborint aquesta combinació de gustos i textures… La veritat és que ens ha sorprès: l’hem trobat espectacular! I així fresquet, entrava divinament 🙂

L’ingredient del HEMC queda ben representat en la melmelada d’albergínia. No n’havia fet mai i penso que queda molt bona… La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d’albergínia fa d’albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d’arròs amb llet fa de beixamel… Molt original, oi?

La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols…)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

  • 500g d’albergínia
  • 250g de sucre
  • Polpa de llimona
  • 500g de maduixes
  • 200 ml de licor de cassís
  • 50g d’arròs
  • 500ml de llet
  • 1/2 branca de canyella
  • 50g de sucre
  • Pell de mitja llimona

Preparació:

Triturar les maduixes amb el túrmix, afegir el licor de cassís i posar-ho al congelador.
Coure en un cassó l’albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 1/2 hora a foc baix, remenant de tant en tant. Deixar refredar a la nevera.
Posar en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegir l’arròs i deixar-ho coure durant 20 minuts. Retirar la pell de llimona i la canyella i triturar-ho amb el túrmix. Deixar refredar a la nevera.
En el moment de servir, posar la melmelada a la base d’un got, el granissat de maduixa a sobre (rascat amb una forquilla) i cobrir amb la crema d’arròs. Servir al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *