Coca de Brioix i Fruites Confitades

Data
25 de juny de 2007
Creat per

Estic molt contenta! La coca de brioix va quedar molt bé:
Després de passar molts nervis i moltes incògnites, la coca va resultar un èxit 🙂 Bona de gust, cuita al punt i molt esponjosa. Tenia por que em quedés seca, com un tros de pa sec del dia abans… Però no, al contrari, un tros que va sobrar, ens el vam menjar per esmorzar i encara estava ben tou i gens sec! Estic molt animada a seguir provant receptes amb llevat de forner que s’hagin d’amassar i fermentar fins que doblin el volum… Fins ara sempre m’havien fet molt respecte. La gran dificultat d’aquestes masses està en encertar bé les proporcions de farina, llevat, llet, ous… i en realitzar un amassat i una fermentació correctes. I com que a mi no me n’ha ensenyat ningú… No em queda més remei que aprendre a base d’assaig i error 🙁

Un bon recurs és tenir una màquina d’amassar pa, però com que jo no en tinc, aquesta vegada he provat de fer-ho amb la Thermomix, adaptant alguna recepta del llibre que ve amb el robot. Com que la part d’amassar és tant important, he escrit la recepta utilitzant la Thermomix. Si algú no té aquest aparell i ha d’amassar a mà, li aconsello que provi de fer la recepta abans, per tal d’assegurar-se que també queda bé.

Pel que fa a la festa, va estar prou bé. La meva cunyada portava el material pirotècnic apte per a menors de 6 anys (és a dir, bombetes, núvols de fum, bengales i fonts de colors je, je, je) i les meves nebodes s’ho van passar molt bé. No va ser una farra desenfrenada, però per mi encara va ser millor! Un bon Sant Joan!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

 • 125ml de llet
 • 300g de farina de força
 • 75g de mantega
 • 1 i ½ sobre de llevat de forner liofilitzat
 • Pell de llimona ratllada
 • 1 ou
 • 125g de sucre
 • 1 pessic de sal
 • 1 culleradeta d’anís en pols
 • 1 culleradeta de sucre avainillat
 • Per adornar: 1 ou, 75g de sucre, pinyons, fruita confitada i crema pastissera

Preparació:

Posar al vas la llet, mantega, sal, sucre avainillat, anís en pols i la pell de llimona ratllada. Programar 1min. a 40º vel.2. Treure la temperatura, afegir l’ou i el llevat i barrejar 1/2min. a vel.2. Afegir la farina, barrejar 1/2min. a vel.6 i programar 3min. a vel. espiga. Afegir el sucre i programar 3min. a vel. espiga.
Abocar la massa sobre una plata de forn coberta amb paper de forn i donar-li forma de coca. Pintar-la amb una mica d’oli amb l’ajut d’un pinzell i tapar-la amb paper film sense pressionar (l’oli és per evitar que s’enganxi amb el film). Deixar fermentar la coca unes 2 hores, fins que dobli el volum.
Treure el paper film i pintar tota la coca amb ou batut. Espolsar per sobre el sucre i adornar amb crema pastissera i fruita confitada. Coure-la a 180º durant 45 minuts.

Bon profit!

Comparteix

8 comentaris a “Coca de Brioix i Fruites Confitades”

 1. Hola Gemma.
  Fa pocs dies vaig descobrir el teu blog; et felicito per les teves receptes.
  Et volia preguntar on puc comprar el llevat liofilitzat. Jo utilitzo el llevat de forner fresc; aquest no l’he utilitzat mai i no sé si també es pot comprar al forn o no.
  La farina de força tampoc sé on trobar-la.
  Crec que hi ha una botiga prop de la Plaça d’Espanya, a Barcelona, però no en recordo el nom.
  Gràcies.

 2. Hola Gemma,
  Hace ya algún tiempo que sigo tu blog y aprovecho esta ocasión para felicitarte por él, es fabuloso.
  Este año quisiera hacer yo la coca de Sant Joan, y quiero aprovechar en estas vacaciones de Semana Santa para hacer una, para ver cómo me sale, y al mirar los ingredientes de la receta no sé lo que es, ni dónde puedo encontrar la levadura de panadero liofilizado, porque yo las únicas levaduras que conozco son la levadura fresca, que venden en el Mercadona, y la levadura Royal.
  Y en referencia al anís molido, te refieres al anís verde, ese que venden en grano y que también se le llama matalahúva, pero molido.
  Recibe un saludo muy grande, de una seguidora.
  Gracias.

 3. Isabel, la levadura de panadero liofilizado es de la marca Maizena, lo venden en unas cajitas de cartón parecidas a las de Royal (pero no son rojas). Las puedes encontrar en los supermercados en el mismo sitio que las demás cosas de pastelería. La levadura Royal no sirve, pues es impulsor químico, no levadura de panadero.
  El anís es el que dices, anís verde o matalahúva. Pero puedes poner cualquier especie que te guste…
  Ya me dirás cómo te ha salido 😉

 4. Bones Gemma!
  Vaig venir (amb el meu fill) al curs de pastisseria sense gluten de Girona, que pel cert, felicitats perquè va estar molt bé.
  Et volia fer una consulta: tens experiència amb la coca de St Joan sense gluten.
  Com faries el canvi amb aquesta recepta que tu tens? o potser en tens alguna altra.
  A veure si em pots ajudar perquè sóc novella amb el tema.
  Moltes gràcies i també felicitats pel bloc. Ja l havia consultat abans!M’encanten les receptes.
  Una abraçada

 5. Ai perdó Gemma, que t’acabo d’escriure ara fa un moment, però una cosa que no té dit, és quin tipus de farina sense gluten he de fer servir per fer la coca de Sant Joan, farina per fer pa, o que posi de reposteria.
  Tens experiència amb alguna tu?
  Moltes gràcies per la teva atenció!
  Salut,

 6. Hola Eva!
  El gran problema d’aquesta coca és que ha de fermentar… I ja saps que les farines sense gluten no són panificables, no fermenten precisament perquè no tenen gluten. L’única opció és utilitzar un dels preparats panificables, busca que digui per fer pa, o panificable. Jo he treballat amb la del mercadona, i tot i que el resultat no és exactament el mateix, crec que et pot anar bé…
  Ja em diràs!!!

 7. Bones Gemma!!
  Doncs moltíssimes gràcies.
  Sí, sí és un problema, i encara no sé massa quines farines fer servir. Per fer pa, he anat variant. La del mercadona ja la faig servir.
  Ja faré servir aquesta. A veure què serà, jeje!!!
  Merci per la teva ajuda.
  Ja t’explicaré!
  Bona revetlla.

 8. Bones Gemma!
  la coca em va sortir força bé, tot i que hi vaig afegir més farina perquè quedava molt líquida. Sort que la vaig fer a última hora i tot i així era força eixuta, el gust molt bo.
  Merci per tot,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *