Delícia d’Arròs amb Llet

Data
10 de juliol de 2007
Creat per

La setmana passada va ser l’aniversari del meu germà gran, el Guillem. Per poder bufar les espelmes vaig fer aquest pastís:Ja sé que fa uns quants dies d’això i encara no havia penjat la recepta, però vaig una mica enfeinada amb moltes coses i em falta temps… Però val més tard que mai, oi?

Aquest pastís queda molt suau i cremós, amb un gust a canyella i llimona que recorda totalment l’arròs amb llet. A casa no som gens aficionats a l’arròs amb llet, però fet d’aquesta manera ens va agradar molt. Pres ben fresquet entra divinament… això sí, atipa moltíssim!

La recepta la vaig treure d’aquesta web i està escrita per fer en Thermomix, però es pot fer perfectament sense. D’altra banda, la quantitat de sucre que diu la recepta original és excessiva, jo en vaig posar menys i encara el vaig trobar dolç! La recepta que he escrit jo és per fer-la sense Thermomix, així la pot fer tothom 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 150g de sucre
  • 80g d’arròs
  • 3 ous
  • 800ml de llet semi–desnatada
  • 1 pessic de canyella en pols
  • Pell ratllada d’una llimona
  • Caramel líquid
  • 1 fulla de gelatina

Preparació:

Polvoritzar l’arròs amb un molinet de cafè ben net (també es pot fer amb farina d’arròs ja polvoritzada). Barrejar amb el túrmix tots els ingredients, excepte la gelatina. Coure-ho en un cassó al foc durant 17 minuts, remenant constantment per tal que no s’enganxi. Mentrestant, remullar la gelatina en aigua freda i, passats els 17 minuts, dissoldre-la a l’arròs encara calent. Abocar dins un motlle caramel·litzat i deixar refredar. Servir ben fresquet de la nevera.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Delícia d’Arròs amb Llet”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *